Letni kino Belvedere

Ta konec tedna nas v Špetru čaka nova postojanka Kinoateljejeve poletne filmske karavane, ki pripeljala filme za vse okuse in starosti. Letošnji letni kino, ki nastaja v sodelovanju z Inštitutom za slovensko kulturo ISK in društvom Robida, predstavlja poleg slovenske in mednarodne tudi svežo mladinsko produkcijo. Pod zvezdnatim nebom si bo namreč mogoče ogledati dva kratka filma, nastala na letošnjih Kinoateljejevih mladinskih delavnicah pod mentorstvom Dore Ciccone in Pietra Cromaza na Večstopenjski šoli Pavel Petričič.

V soboto, 24. 7., ob 20.30 se bo večer pričel s slovensko-italijansko koprodukcijo Paradise – Novo življenje, celovečernim prvencem režiserja Davida Del Degana, ki je bil posnet v furlanski vasici Sauris. Ta je bil na lanskem Festivalu slovenskega filma nagrajen kar s tremi vesnami; Niko Novak je prejel nagrado za scenografijo, Polonca Valentinčič za kostumografijo, Katarina Čas pa je bila nagrajena za najboljšo žensko vlogo.

V nedeljo, 25. 7., ob 20.30 pa bosta na ogled najprej kratka filma Rop škatlice in Nesrečni gozd, ki sta ju ustvarili učenci Večstopenjske dvojezične šole Pavel Petričič. Za tem pa bo sledil animiran celovečerni film Slavna medvedja zasedba Sicilije režiserja Lorenza Mattottija. Film sledi grafičnemu slogu knjige, z nadgrajeno izvirno estetiko, ki na velikem platnu ponuja izjemen užitek.

Filmi so v originalnem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vstop je prost. Več informacij.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme