Lepo, sladko, pravljično doživetje

Tudi letošnji december je v slovenskih Barkovljah izredno pester in kulturno bogat. Že vrsto let se namreč v Miklavževem tednu vrsti tradicionalna prodajna razstava, ki v prostore Slovenskega kulturnega društva Barkovlje vabi veliko število obiskovalcev, bodisi mlajše bodisi starejše generacije. Tako je bilo tudi letos, ko se je v barkovljanskem društvu v petek, 30. novembra, ob petju in glasbi dvignil zastor nad mnogimi stojnicami, na katerih je preko dvajset razstavljalk ponujalo številne in vestno ročno izdelane obrtniške izdelke: spominke, okraske, nakite, dišave, razna peciva in še mnogo drugega.
Dogodek z naslovom Predbožični čar je iz leta v leto postal tudi priložnost pestrega kulturnega druženja, saj je umetniški pridih v Barkovljah doma. Tako je bilo tudi letos, ko je po uvodnem pozdravu predsednice SKD Barkovlje Sandre Poljšak barkovljanska rojakinja, glasbena pedagoginja in zborovodkinja Sandra Pertot predstavila glasbeno Kamberco. Gre za prikladno okolje, v katerem se mladi na sperimentalen način (to v najžlahtnejšem pomenu besede) soočajo z glasbenimi prvinami. V hvaležnost metode pedagoginje Pertotove so se na “lastne oči” oz. “ušesa” prepričali gostje odprtja razstave, ko so prisluhnili zvokom kitare, violine in klavirja mladih izvajalcev Ivana in Florjana Suppanija in Simona Kravosa.
Na programu letošnjega prodajnega sejma, ki se končuje v četrtek, 6. decembra, so bili tudi otroške delavnice, pravljična pripovedovanja za najmlajše in otroke ter razstava domačih sladic.

Tudi letos Predbožični čar v Barkovljah

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme