Tržaška

Lep, tradicionalen nastop tržaških zborov

Lep, tradicionalen nastop tržaških zborov

ZCPZ / Pesem jeseni 2018

Zveza cerkvenih pevskih zborov in Slovenska prosveta sta tudi letos, že 53., organizirali revijo odraslih zborov Pesem jesni 2018.
Priljubljena pevska revija je bila v dvorani frančiškanske skupnosti ob cerkvi sv. Marije Velike v Trstu. Kot zanimivost naj povemo, da je bila starinska stavba, v kateri je bil koncert, v 18. stoletju sedež pomorske šole, ki jo je dala zgraditi cesarica Marija Terezija.
Prisotne je na začetku pozdravila predsednica Zveze cerkevnih pevskih zborov iz Trsta Rossana Paliaga. “Dovolite, da se zahvalim patrom frančiškanom iz cerkve sv. Marije Velike, gospodu Mariju Maverju in msgr. Francu Vončini za prisotnost in podporo”, je dejala.
Paliaga je spomnila, da se bliža adventni čas in z njim tudi tradicionalna revija Nativitas. Predsednica je podala še misel, vezano na minulo praznovanje Matere Božje zdravja. “V tej cerkvi smo pred kratkim praznovali slovesnost Svete Marije Zdravja. Naj vas ta blagoslov zdravja spremlja med prazniki, da bi vedno lepo zapeli na vseh adventnih in božičnih koncertih”, je dodala.
Večer je povezovala Klara Kravos, ki je najprej povabila na oder pevce MePZ Sv. Jernej z Opčin. Pevci so pod taktirko Jana Bana zapeli Oblaki so rudeči, Danevovo Sveto noč, Pojdemo na prejo Brede Šček, ki jo je zbor izvedel ob 125. obletnici avtoričine smrti.
Moška vokalna skupina Lipa iz Bazovice se je pod vodstvom Anastasie Purič predstavila s pesmimi Dobar večer ljuba dekle, Planinska roža ter Smo fantje z vasi. Sledila sta Združeni mešani pevski zbor Repentabor pod vodstvom Andreje Gerželj Breščič ter Ženski pevski zbor Prosek-Kontovel pod vodstvom Marka Štoke.
Vokalno so se izkazali pevci MePZ iz Mačkolj, ki jih vodi dirigent Matej Lazar. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
MAN

04.12.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!