Kulturni dom Gorica: zadnja predstava Komigo baby

V nedeljo, 12. marca 2023, ob 11. uri bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20 – Italija), zadnja predstava iz niza predstav za otroke Komigo baby 2022/23 z geslom – “Mama, očka… gremo v gledališče!”.

Vgoste prihaja Kulturno športno društvo Štumf iz Ljubljane s predstavo Rdeča kapica, v režiji Dejana Spasića. V glavnih vlogah nastopata Luka Cimprič in Anže Zevnik.

Predstava Rdeča kapica je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, Marjana in Braneta, ki ju otroci zasačijo na prizorišču en teden prezgodaj. Predstava se mora začeti, Marjan in Brane se morata nekako znajti, pa čeprav pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto “na pamet”. Na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko

stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov (vrv, klobuki, glasbila …) in seveda sebe – svojo domišljijo. Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v muzikal, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu, in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru!

Potem ko se Marjan končno zbudi, jima s pomočjo mnogih preoblek uspe odigrati vse vloge in tudi s pomočjo

otrok pravljico in predstavo pripeljati do srečnega konca.

Festival Komigo baby že deseto leto zapored uspešno prireja Kulturni dom Gorica, v sodelovanju z ZSKD, AŠZ Dom Gorica in kulturno zadrugo Maja, pod pokroviteljstvom SKGZ in s podporo Dežele FJK, Fundacije Goriške hranilnice, Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Občine Gorica.

Za vse podrobnejše informacije in rezervacije se lahko zainteresirani obrnejo na urad Kulturnega doma v

Gorici (tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it ). Vstopnina: otroci 5,00 €; spremljevalci, bratje in sestre 3,00 €.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme