Aktualno

Kulturna pomlad 2018

Kulturna pomlad 2018

PROJEKT O SCHENGENU – APERITIV S FILOZOFOM

Na sedežu pevskih zborov v Devinu se nadaljuje Kulturna pomlad 2018, ki jo prirejajo MoPZ Fantje izpod Grmade, OPZ Ladjica in Devinski mladinski krožek. Naslednji dogodek v sklopu projekta o Schengenu, ki spada v širši projekt Slovenske prosvete pod pokroviteljstvom Dežele Furlanije Julijske krajine, je Aperitiv s filozofom.

V nedeljo, 18. marca, ob 18. uri, bo na sedežu zborov Jernej Šček spregovoril o mejah s filozofskega vidika. To bo pomembna dopolnitev projekta o Schengenu, s katerim želijo obeležiti 10. obletnico padca meje.

Projekt, ki se je začel februarja, je že v polnem teku. Člani mladinskega krožka, pod strokovnim mentorstvom Marije Brecelj in Marka Civardija ter Jasmin Kovic in Jana Leopolija, pripravljajo končno produkcijo Odrezani, ki bo dragocena zbirka intervjujev na temo meje s predstavniki starejše in mlajše generacije iz Devina in okolice. Premierno bo eksperimentalna gledališka predstava zaživela v nedeljo, 25. marca, ob 18.uri, na njej pa bo nastopil tudi MoPZ Fantje izpod Grmade pod vodstvom Hermana Antoniča.

Na vseh dogodkih v sklopu Kulturne pomladi v Devinu je na razpolago kotiček za podpis peticije Minority SafePack – Milijon podpisov za raznolikost v Evropi za zaščito pripadnikov narodnih in jezikovnih manjšin ter okrepitev kulturnih in jezikovnih raznolikosti v Evropski uniji. Več o tem na: http://www.minority-safepack.eu/.

 

 

 

12.03.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!