Tržaška

Kulinarične dobrote z mislijo na 50-letnico Kraške ohceti

Kulinarične dobrote z mislijo na 50-letnico Kraške ohceti

Okusi Krasa

V prestižni dvorani v palači stare borze v Trstu so v torek, 23. oktobra, na tiskovni konferenci predstavili letošnjo izvedbo priljubljene enogastronomske-kulturne prireditve Okusi Krasa, ki poteka med 26. oktobrom in 11. novembrom. Letos je k prireditvi pristopilo 10 gostiln in restavracij, ki bodo gostom ponujale stare kraške jedi in dobrote.
Srečanje je v imenu Slovenskega deželnega gospodarskega združenja uvedel predsednik Robert Frandolič. Gospa Paola Živc, zastopnica gostinske sekcije pri SDGZ-ju, je povedala, da bo letošnja izvedba pripojila kreativnosti in inovaciji tradicijo z namenom dodatnega ovrednotenja kraške kuhinje. Novi jedilni aranžmaji bodo vsebovali kraška vina, oljčno olje, kraške sire in med. Sekcijo trgovine na drobno je zastopala Mirjam Malalan, ki je poudarila sodelovanje treh živilskih trgovin in treh pekarn in slaščičarn, ki bodo v lastnih prostorih uredili kraške kotičke z lokalnimi proizvodi.
Pobudo za to, da so letošnji Okusi Krasa namenjeni Kraški ohceti, je dala Vesna Guštin, ki je med srečanjem tudi spregovorila.
Okusi Krasa so pravi ambasador kraškega območja, saj so jih letos predstavili že v Genovi, Cremoni in Bologni. Pri izvedbi sodelujejo tudi gostilne, ki so vključene v skupino Premiate Trattorie Italiane. Tržaški občinski odbornik za turizem in razvoj Maurizio Bucci je pohvalil prireditev in dejal, da se mora kraško območje razvijati vzporedno s tržaškim mestom. Devinski občinski odbornik Massimo Romita je med predstavitvijo pohvalil organizatorje in naglasil domačnost družinskih podjetij, ki daje celotnemu kraškemu področju dodano vrednost.
Deželno vlado je zastopal odbornik za turizem Sergio Bini, ki je povedal, da se 23 % turistov odpravi na izbran turistični cilj zaradi določene gastronomske ponudbe.
Spregovoril je tudi gospod Colavitti, predsednik promocijskega odbora Promo Trieste, ki je omenil sodelovanje pri skupni promociji območja. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji
MAN

05.11.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!