Krstna predstavitev knjige Milana Gregoriča Ljudje mojega časa 2

Koper / Čitalnica Fulvia Tomizze

V Čitalnici Fulvia Tomizze Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru je bila 14. marca krstna predstavitev nove knjige istrskega javnega delavca in plodnega publicista Milana Gregoriča. Gre za zbirko 45 portretov, intervjujev in zapisov Ljudje mojega časa 2, ki je izšla pri tržaški založbi Mladika. To je že sedma knjiga, ki jo je avtor zaupal Mladiki, predstavlja pa idealno nadaljevanje knjige iz leta 2005 Ljudje mojega časa, ki vsebuje okoli 60 krajših ali daljših poglavij o zanimivih in ustvarjalnih sodobnikih.

Nekateri zapisi so bili doslej razpršeni po številnih revijah in časopisih, druge je Gregorič pripravil nalašč za to knjigo, ki šteje 336 strani manjšega formata. Njeno izdajo je podprla Luka Koper v okviru razpisa svojega sklada Živeti s pristaniščem.

Srečanje, ki je bilo zelo dobro obiskano in vsebinsko večkrat ganljivo, je uvedla in povezovala odgovorna za prireditvene dejavnosti Vilharjeve knjižnice Tina Saražin. V imenu založbe je prisotne pozdravil Ivo Jevnikar, nakar je vsebino knjige predstavil avtor. On sam in njegova vnukinja, pravnica Jasna Jug, sta iz nje tudi prebrala nekaj značilnih odlomkov.

V dvorani so bile prisotne tudi nekatere osebnosti, ki so opisane v knjigi, na primer pesnica Alferija Beržan, založnici Lojzka Zavnik in Edvina Novak, publicista Rožana Špeh in Silvan Prodan, glasbenik in publicist Emil Zonta, radijska urednica Loredana Gec, politik in publicist Pavle Pečar, kiparka Nivea Kofol. Nekatere so tudi posegle v prijeten razgovor, s katerim se je predstavitev končala.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme