Kristian Tommasi županski kandidat v Sovodnjah

Na zadnji seji sovodenjske sekcije SSk Remo Devetak je prišlo do dokončne odločitve v zvezi z bližnjimi občinskimi volitvami. Glede na novosti, ki so prišle na dan v zadnjih tednih, je sovodenjska sekcija SSk opustila namero, da ne bi predstavila svoje liste. Kristian Tommasi, sedanji načelnik svetniške skupine Korenine in bodočnost (ki je izraz SSk) v sovodenjskem občinskem svetu, je namreč potrdil pripravljenost, da kandidira za župana Občine Sovodnje ob Soči s podporo svoje stranke (SSk) in nove liste Tommasi za župana. Kristian Tommasi sicer razpolaga z dolgoletnimi izkušnjami na upravnem področju, saj je občinski svetnik že tri mandate, sedaj pa načelnik svetniške skupine, vsakokrat pa je bil izvoljen z zavidljivim številom preferenčnih glasov.

Podpora županskemu kandidatu Tommasiju je bila s strani SSk seveda izrečena soglasno. Posebej pa je politično pomembna novost, da bo njegovo kandidaturo podprla tudi nova občanska lista Tommasi za župana, ki je nastala na podlagi sodelovanja in soočanja med različnimi skupinami in posameznimi občani zmerne politične usmeritve, ki sta jim pri srcu prihodnost Občine Sovodnje in njena aktivna umeščenost v pokrajini. Lista Tommasi za župana se namreč sklicuje na vrednote in cilje občanske liste, ki je na zadnjih deželnih volitvah nastopila v podporo deželnemu predsedniku Massimilianu Fedrigi.

Sedaj, ko je kocka padla, je naloga obeh list in skupnega županskega kandidata Tommasija, da si zavihajo rokave in prepričajo volivce glede dejanskih možnosti, ki jih nov politični scenarij ponuja, v prepričanju, da lahko z najboljšimi močmi marsikaj naredijo za dobrobit te male, a pomembne občine.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme