Krasova dekleta so dosegla obstanek v A2 ligi

Piše: HC Fotografije: damj@n

Pogled na domači namizni tenis

Paradna namiznoteniška postava Krasa je po težavni sezoni na dodatnih tekmah play-outa dosegla obstanek v ženski državni ekipni A2 ligi. Dvoboji za napredovanje in obstanek so potekali konec tedna v zveznem “pingpongaškem” središču v Terniju, kjer so zgoniška dekleta osvojila vsa tri srečanja in se tako briljantno rešila pred izpadom. Igrale so Katja in Martina Milič ter Irene Favaretto, del moštva pa sta bili med prvenstvom tudi Eva Carli in Vanja Milič. V play-outu so igralke slovaškega trenerja Dušana Michalke, ki vodi ves Krasov namiznoteniški pogon, gladko ugnale ekipe Eureka Rim (4 : 0), Coccaglio (4 : 1) in Casper (4 : 0), tako da so bile skrbi pred odločilnim gostovanjem v bistvu odveč.

Pred dvanajstimi meseci so Krasova dekleta v podaljšku tekmovanja v Terniju dosegla celo prestop preko play-offa iz A2 v A1 ligo, kateri pa se je nato klub v poletnih mesecih odpovedal, zlasti ker bi bilo najvišje ekipno prvenstvo za veteranke prehud zalogaj. Lanski dosežek pa je prinesel prvi postavi Športnega krožka Kras tudi laskavo priznanje kot najboljša slovenska ekipa v Italiji v letu 2021, ki ga podeljujejo v sklopu nagrade Naš športnik. Letošnje športno leto pa za dekleta ni bilo najlažje, v rednem delu A2 lige se nikakor niso mogle pognati. V skupini C so zasedle peto mesto med šestimi konkurenti, zbrale so komaj dve zmagi, dva neodločena izida in šest porazov. Večkrat so izgubile tesno, ko se jim ni izšlo pri odločilnih žogicah. Vpletle so se tako v nehvaležen boj za obstanek, a se je na koncu, kot rečeno, vse srečno izšlo. Z izjemo Favarettove so krasovke, kot znano, starejše in izjemno izkušene igralke, ki imajo službe in družine, kljub temu pa imajo še vedno v sebi to strast, da k športu prispevajo nadvse resno. Ne dvomimo, da bodo še vztrajale, resnici na ljubo pa za sabo nimajo na vidiku prave zamenjave.

Namizni tenis pa je zdaj v društvu pravi hit med dečki, ki se zgoniški telovadnici približujejo v večjem številu in dosegajo na mladinski ravni vidne rezultate. V kategoriji do trinajstega leta (dvojica Erik Paulina – Francesco Trevisan, ki sta tudi državna reprezentanta) so se pred kratkim v Zgoniku veselili celo državnega naslova. Isti najstniki so že vključeni tudi v člansko ekipo, ki meri moči v državni B2 ligi in v kateri pod taktirko trenerjev Michalke in Sonje Milič nastopa tudi Matteo Parenzan – mladi paraolimpijec z izkušnjo na lanskih Igrah v Tokiu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme