Krasni rezultati!

Piše: Tamara Mizerit Fotografije: Paolo Drioli

Konec državnega prvenstva Slovenije v rallyju

Predzadnji konec tedna v letošnjem oktobru je v Zgornjem Posočju potekal 2. Rally Soča Valley z 59 prijavljenimi dirkalniki. Dirka se je vila v okolici Kobarida in Kolovrata s šestimi hitrostnimi preizkušnjami ter superspecialom v centru Bovca. Skupno so dirkači prevozili 268 kilometrov.

Iz goriškega kluba Scuderia Gorizia Corse se je prijavila posadka Terpin-Ierman (Renault Clio RS 2.0), ki se je po več kot štirih letih mirovanja in nekaj slabih tekmah zaradi problemov z dirkalnikom končno uvrstila na zasluženo prvo mesto svoje divizije.

Favorit Rok Turk je svojo prvo gorsko dirko peljal leta 2001 in začel leto pozneje voziti v rallyju s Volkswagnom Polo. Dvajset let pozneje je postal eden rezultatsko najuspešnejših voznikov rallyja v Sloveniji. Letos je že šestič zaporedoma postal državni prvak. Turk je za slovensko prvenstvo prevozil že več kot sto rallyjev in je tokrat v Kobaridu slavil svojo 31. zmago. Sovoznica Blanka Kacin je državna prvakinja med sovozniki postala že na prejšnjem rallyju v Novi Gorici, to je bil zanjo peti naslov v skupni razvrstitvi.

Luca Benossi
Fotografija: Luca Benossi

Z rallyjem v Idriji, petnajstim po vrsti, ki je bil 12. in 13. novembra 2022, se je končala sezona letošnjega slovenskega tekmovanja v rally pokalih. Prijavljenih je bilo 65 dirkalnikov, med temi so bile štiri posadke iz našega goriškega kluba Scuderia Gorizia Corse. Za posadki Terpin -Benossi (Opel Kadett GT//e) in Terpin-Ierman (Renault Clio RS 2.0) se je tekma žal končala predčasno zaradi tehničnih in mehaničnih okvar na dirkalnikih, medtem ko je posadkama Grendene-Comar (Opel Astra GSI) in Rivis-Blasutto (Volkswagen Golf Gti 8v), kljub težavam med dirko, uspelo le-to dokončati in doseči kar dobro končno uvrstitev. Za prva tri mesta se je pa bila bitka med rojakoma Turk-Ošlaj (Hyundai i20 Rally2), Grossi-Berlot (Hyundai i20 RS) in Avstrijcema Baumschlager-Ettel (Skoda Fabia Rally2 Evo) ter posadko našega kluba Laurencich-Mlakar (Skoda Fabia Rally2). Po devetih hitrostnih preizkušnjah in prevoženih 180 kilometrih sta na cilj prva prispela Ajdovca Grossi-Berlot ter tako slavila svojo prvo zmago v karieri v skupni razvrstitvi. Sledila jima je avstrijska posadka Baumschlager-Ettel na drugem mestu skupne uvrstitve, na tretje sta se pa prebila Laurencich-Mlakar iz našega kluba Scuderia Gorizia Corse. Žal se je tokrat posadka Turk-Ošlaj, zaradi zdrsa s ceste, morala zadovoljiti s četrtim mestom skupne uvrstitve.

S tem se je letošnje slovensko prvenstvo v rallyju uspešno končalo. Spremljali smo lahko dobre boje tekmovalcev in pričakali krasne rezultate za konec sezone 2022.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme