Krajinske fotografije Tamare Mizerit

Med znano enogastronomsko prireditvijo Odprte kleti (Cantine aperte), ki je bila po naši deželi konec meseca maja, je naša sodelavka Tamara Mizerit pripravila v kleti Ivana Vogriča v Števerjanu fotografsko razstavo, ki je bila poklon Brdom, vinogradom, trti in seveda vinogradnikom.
Tamara Mizerit že vrsto let fotografira, večkrat smo imeli njene lepe krajinske fotografije tudi na naslovnici našega Novega glasa, zato smo jo povprašali, kako je do razstave sploh prišlo.
“Že lansko leto sem videla, da so nekateri kolegi fotografi razstavljali. Tako sva se s sosedom in prijateljem Ivanom Vogričem, ki je znan briški pridelovalec vina, z ženo Katjo imata namreč lepo klet in vinograde, dogovorila, da bom sama razstavljala v njegovi kleti. Izbrala sem in seveda dala tiskati okrog petnajst fotografij, ki so vezane na naša Brda, vinograde, trte, tudi gozdove našega območja”, nam je povedala Tamara, ki sicer redno svoje fotografije objavlja na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, največkrat take, ki niso posebej obdelane, “nofilter”, kot jih v žargonu imenujemo.
Pravzaprav Tamara, ki je bila med dvodnevno razstavo prisotna v kleti, da je gostom razložila, kje so bile fotografije v barvah posnete, s fotografskim aparatom in pametnim telefonom beleži vsakdnevno svoje življenje in umeščenost v nebeško lepa Brda, a ne samo. Najraje fotografira krajino v vseh dnevnih urah, posebej rada fotografira dramatične trenutke, ko narava dobi čisto drugo podobo v času neviht, dežja in zime, še najraje pa lepoto navideznega vsakdana. S svojim očesom in fotografskim objektivom zna ujeti tisto lepoto, ki je na razpolago vsem ljudem, ni pa rečeno, da si večina vzame čas, da bi jo videla, občudovala.
Sama pravi, da se na fotografske potepe ob koncu tedna najraje odpravlja sama. Zaljubljena je tudi v Vipavsko dolino in Laguno, kamor najraje hodi v zelo zgodnjih jutranjih urah. Lahko zapišemo, da Tamara išče tisto skrito lepoto, ki označuje naš prostor, ima poseben posluh za detajle, še najraje pa ima široke krajine. Da zna zasanjati, pričajo cele serije njenih odličnih fotografij nebesnega svoda in oblakov!
Upajmo, da bo v kratkem še kje razstavljala!
JUP

V kleti Vogrič v Števerjanu

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme