Končno spet Mi smo pomlad

Fotografije: DD

Gorica / Glasbeni večer iz niza Snovanj

Po dvoletnem premoru je v Gorici spet zaživel pomladni glasbeni niz Snovanja, ki ga prireja Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel in ki ga je goriško občinstvo res pogrešalo. Na glasbenem srečanju z naslovom Mi smo pomlad so v za take prireditve nadvse primerni baročni dvorani ob cerkvi sv. Ignacija na Travniku nastopili Mladinski pevski zbor Emil Komel in nekaj mlajših solistov instrumentalistov.

Levji delež je imel prav mladinski zbor, ki ga vodi Mateja Černic in ki se bo v naslednjih dneh udeležil državnega zborovskega tekmovanja Giuseppe Savani v Carpiju blizu Modene. Pod taktirko zanesljive dirigentke, ob spremljavi pianista Matjaža Zobca in tolkalista Tineta Lestana so mladi pevci, ki na vsakem novem nastopu kažejo vse večjo kakovostno rast, odpeli Sattnerjevo Žabja, čudovito Mrzel veter v priredbi Stanka Preka, Purcellov Sound the trumpet, Come to the music Josepha Martina, tradicionalno ameriško Evening rise in ljudsko v priredbi Črta Sojarja Voglarja. Ob spremljavi pianistke prof. Eve Dolinšek je skladbo L’acrobate Daniela Bonneta zaigrala flavtistka Lucija Bandelj, Bachovi Gavoti violinistka Lucija Vrtovec, Schuberta in Warlocka-Abeaua Neža Drusany, znani Bizetov Chant du toreador pa trobentač Amadej Bandelj. Dve argentinski ljudski je zaigral kitarist Leonardo Prestento, harmonikar Nace Drusany pa Korobejnikovo Kinder Surprise.

Naslednji večer iz niza Snovanj, glasbena pravljica Tinko Polovinko, je na programu 1. junija ob 19. uri na sedežu zborov v Devinu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme