Koncert s Kokosy v sodelovanju s Hangar Teatri in Kinom Šiška

V petek, 21. aprila, ob 20.30 bo koncert benda Kokosy v Hangar Teatri v Trstu. Večer organizirata Hangar Teatri in Kino Šiška, tokrat v sodelovanju z Društvom mladih Slovencev v Italiji DM+.

Kokosy so štiridimenzionalno bitje pretežno glasbene narave, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Žanrsko se ne opredeljujejo. Od leta 2019 navdušujejo vse številčnejše poslušalstvo z energičnimi nastopi na festivalih in drugih prizoriščih po Sloveniji. Aprila 2023 izide njihov drugi album Čustveni vrtiljak, ki ga bodo predstavili 13. aprila na velikem koncertu v Kinu Šiška, le teden dni kasneje pa pridejo očarat občinstvo v Trstu, mestu, ki je očaralo tudi njih same – tako zelo, da so videospot za svojo zadnjo uspešnico Lukatova mami posneli prav v Trstu in okolici.

Sodelovanje med Kinom Šiška in Hangar Teatri je zaživelo na pobudo slednjega in traja vse od novembra 2021. Od takrat redno prirejata skupne koncerte enkrat mesečno, z izjemo poletnih mesecev, ko sodelujeta pri Mednarodnem festivalu mladega gledališča TACT.

Po zaslugi tovrstnih sodelovanj je slovenska sodobna glasbena scena našla svoj prostor tudi v Trstu. Sodelovanju se tokrat pridružuje še slovenska komponenta iz Italije – Društvo mladih Slovencev v Italiji DM+. Novo sodelovanje DM+ s Hangar Teatri in Kinom Šiška je odraz želje in potrebe, da se slovenska sodobna glasbena scena približa tudi mladim Slovencem v Italiji. Člani društva DM+ dobijo pri nakupu vstopnic popust. Več o tem najdete na družbenih omrežjih društva. Vabljeni!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme