Aktualno

Koncert “Ruska noč” pevke Mance Izmajlove

Koncert “Ruska noč” pevke Mance Izmajlove

Izreden glasbeni dogodek

V četrtek, 9. maja 2019 ob 20.30 uri, bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20 – Italija), izjemen in svojevrsten koncert znane slovenske pevke Mance Izmajlove z naslovom »Ruska noč«. Izmajlovo bosta ob priliki spremljala pianistka Olga Ulokina, ki je magistrirala v Sankt Peterburgu ter violinist Benjamin Izmajlov, ki je magistriral v Moskvi.

S svojo vsebino bo koncert v Gorici prav gotovo očaral gledalce z nadvse privlačno lepoto ruske glasbe (in kulture), ki Manco Izmajlovo spremlja vse od njenega študija v Moskvi pa do današnjih dni. Na koncertu »Ruska noč« bo namreč Manca, skozi zanimive zgodbe, predstavila pesmi različnih ruskih obdobij in žanrov. Slišali bomo priljubljene klasične in ciganske romanse, narodne in ponarodele pesmi ter pesmi iz obdobja zlate popevke in legendarnih filmov.

»Ruska noč« je tudi naslov evropske turneje ob izidu šestega študijskega albuma Mance Izmajlove »Ruska kolekcija«. Nov projekt, ki bo izšel za svetovno tržišče, zaobjema izbor najlepših ruskih pesmi v orkestracijah komponista in producenta Benjamina Izmajlova. Posnet je bil z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije z dirigentom Sergejem Skripko, nastajal pa je v Rusiji, Sloveniji v ZDA. Podprla ga je največja ruska nevladna kulturna organizacija “Russkij mir”.

Koncert »Ruska noč« prirejajo v skupnem sodelovanju Kulturni dom v Gorici, kulturna zadruga Maja v Gorici (v okviru glasbenega festivala »Across the border«), Glasbena matica (Trst – Gorica) in Kulturni dom Nova Gorica, s pokroviteljstvom Dežele Furlanije Julijske krajine, občine Gorica, Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Slovensko kulturne gospodarske zveze.

Vstopnina: redni € 18,00; znižani (upokojenci, študenti do 26 let) € 15,00. Pri blagajni Kulturnega doma v Gorici (tel. +39 0481 33288; email: info@kulturnidom.it) in na spletni strani www.vivaticket.it je v polnem teku predprodaja (oz. rezervacija) vstopnic.

08.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!