Koncert Orkestra klarinetov in Orkestra saksofonov ZPGŠ

SCGV Komel in Arsatelier

V petek, 5. aprila, ob 18. uri se bosta na odru Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici predstavila Orkester klarinetov in Orkester saksofonov Zveze primorskih glasbenih šol. Koncert, posvečen dvema pihaloma, klarinetu in saksofonu, je drugi dogodek letošnje 17. glasbene sezone Snovanj v organizaciji centra Komel in društva Arsatelier, ki jo je letos slovesno uvedel koncert Mozartovega Requiema v goriškem gledališču Verdi.

Na odru se bo predstavilo skupno skoraj 60 mladih učencev in glasbenikov, ki obiskujejo glasbene šole, vključene v Zvezo primorskih glasbenih šol. To zvezo sestavlja 13 glasbenih šol primorske regije (Slovenija) ter slovenski glasbeni šoli v Italiji, SCGV Emil Komel in Glasbeno matico v FJK.

Program koncerta bo posebno namenjen mladim, saj prinaša poleg del velikih skladateljev v izvedbi orkestra klarinetov pod vodstvom Aleša Groseka tudi slavno filmsko glasbo, ki jo bo izvajal orkester saksofonov pod taktirko Tomaža Škamperleta, ki je tudi docent na šoli Komel. Vstop na koncert je brezplačen.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme