Koncert in kresovanje

Tudi letos je Prosvetno društvo Vrh Sv. Mihaela organiziralo lep praznik ob koncu kulturne sezone, povezan s kresovanjem na praznik sv. Janeza Krstnika, v ponedeljek, 24. junija.
Večer s kosovelovskim naslovom Razpalite kres, divje skačejo živi akordi se je začel v čudoviti kleti kmetije Grad Rubije na Vrhu. Prvi, zborovski del prireditve so oblikovali trije zborovski sestavi: Otroški pevski zbor Etko Mužetko (na sliki) , ki združuje najmlajše člane društva in ga vodi Karen Ulian, na klavir spremlja Nika Cotič, Mladinska pevska skupina Vihar, ki združuje mlade z Vrha in okolice (dir. Mateja Černic, klavir Maria Crasnich), in, kot gost, Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba (dir. Hilarij Lavrenčič). Organizatorji so prav prijetno zasnovali srečanje, ki sta ga s krajšim okvirnim prizorčkom uvedli dve dekletci Viharja, skupine, ki s svojo sproščeno živahnostjo vedno izvabi nasmeh na ustih poslušalcev. Izvirno in izjemno uspešno je bilo tudi povezovanje programa zbora Hrast, za kar je s svojimi simpatičnimi, humorističnimi skeči v narečju poskrbel Dario Bertinazzi.
Kresovanje na Vrhu prirejajo že več kot 20 let, je povedala predsednica društva Vrh Sv. Mihaela Karen Ulian, ki je v svojem nagovoru tudi pozdravila novega župana Luco Piska in župnika msgr. Renata Podbersiča. Pred nekaj leti so si zamislili, da bi večer obogatili s kulturno točko in dali možnost domačim zborom, da domačinom predstavijo svoje delovanje pred poletnim premorom. Predsednica je poudarila, da je ponosna na vse pobude, ki jih je društvo uresničilo v zadnjem letu, od domače božičnice prek revije Zlata grla do uspešne delavnice Na Krasu je krasno. DVS Bodeča Neža ima za sabo pestro sezono s tekmovanjem in kar štirimi koncerti gregorijanskega petja. “Dekleta snujejo velik projekt ob 15-letnici zbora”, je še povedala Karen Ulian. Pripravljajo namreč (…)

(Cel zapis v tiskani izdaji)
DD

Vrh Sv. Mihaela / Razpalite kres, divje skačejo živi akordi

Slike

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme