Knjižni boni za dijake umetniškega liceja Enrico in Umberto Nordio

Trst/ Pobuda za promoviranje slovenske kulture na italijanskih šolah

Nadaljuje se pobuda o podelitvi knjižnih bonov dijakom iz italijanskih šol, ki so motivirani za poznavanje slovenskega jezika in kulture. Projekt ima namen promovirati in širiti zanimanje za slovenski jezik in kulturo na italijanskih šolah vseh vrst in stopenj v Trstu.

V sredo, 23. marca 2022, v prostorih knjižnice umetniškega liceja Enrico in Umberto Nordio so štirje dijaki omenjenega zavoda prejeli knjižne bone, s katerimi bodo v Tržaškem knjižnem središču brezplačno prejeli italijansko – slovenski in slovensko – italijanski slovar. Referent za projekt o knjižnih bonih na tem umetniškem liceju je prof. Roberto Dedenaro, ki je zamisel podprl in pri projektu sodeloval. Projekt je finančno podprla Slovenska prosveta, ki jo je pri podelitvi zastopal Igor Švab tudi s krajšim pozdravom.

Projekt o knjižnih bonih si je lansko leto v okviru aktivnosti pri Italijanskem ženskem središču (CIF) zamislila kulturna delavka Elena Cerkvenič Grill, ki si prizadeva za promoviranje slovenskega jezika, kulture in slovenske zgodovine v Trstu na italijanskih šolah vse vrst in stopenj ter v okviru kulturnih srečanj iz niza Slovenščina z empatijo, ki jih prireja v tržaškem mestu.

Februarja so ob prazniku slovenske kulture ob krajši slovesnosti v okviru omenjenega projekta že izročili knjižne bone dijakom državnega tehniškega zavoda Max Fabiani – Grazia Deledda in dijakom državnega zavoda Nautico – Galvani.

Preberi tudi

Delo v zdravem duhu demokracije

Tržaška

Dobrodelni večer

Tržaška

Dobrodelni večer

27.01.2023
Novim uspehom naproti

Kultura

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme