Knjiga prof. Martina Krannerja

Gorica / V nedeljo v Močnikovem domu

Po nedeljski krstni predstavitvi v rojstnih Žabnicah in obravnavi na tiskovni konferenci naslednjega dne v Celovcu v sklopu Primorskih dnevov na Koroškem bo v nedeljo, 22. oktobra, ob 11. uri predstavitev knjige Martina Krannerja S Svetimi Višarjami v srcu še v Gorici, in sicer v Močnikovem domu. Prireja jo založba Mladika, pri kateri je izšla, v sodelovanju z župnijo sv. Ivana.

V knjigi je vrsta obsežnih intervjujev, ki jih je s prof. Krannerjem imela Erika Jazbar v letih 2013–16 in jih je objavila v Novem glasu in Mladiki, ter nekaj njegov razprav in člankov o naši polpreteklosti, ki so izšli tudi v danes težko dosegljivih strokovnih zbornikih.

O javnem delavcu, šolniku, vzgojitelju, športnem in političnem delavcu prof. Martinu Krannerju (Žabnice, 1918 – Pevma, 2017), ki se je rodil v Kanalski dolini in preživel leta med obema vojnama v osrednji Sloveniji, svoja najplodnejša leta pa v Gorici, bodo spregovorili urednica knjige Erika Jazbar, avtorjeva hčerka Marjeta Kranner, urednik zbirke Zapisi iz zdomstva, v katero je bilo to delo uvrščeno, Ivo Jevnikar ter Krannerjevi goriški dobri znanci in sodelavci Ninko Černic, Andrej Kosič in Štefan Cotič.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme