Tržaška

Kmalu obeležitev 40-letnice zbora Vesela pomlad

Kmalu obeležitev 40-letnice zbora Vesela pomlad

Piše Mojca Petaros: OPČINE / Obeta se lepo pevsko praznovanje

Pretekli december je otroško in mladinsko pevsko društvo Vesela pomlad z Opčin dopolnilo že štirideseto obletnico delovanja.
Prvo pevsko skupino je leta 1978 ustanovil pevski in glasbeni pedagog, sedanji openski župnik Franc Pohajač. Od takrat je v raznih sestavih pelo preko šeststo mladih pevcev, ki so od samega začetka redno sodelovali na zamejskih prireditvah, pa tudi na raznih festivalih in tekmovanjih, ki so jih popeljali na najrazličnejše konce sveta.
Danes pevsko tradicijo nadaljuje predvsem dekliška vokalna skupina Vesele pomladi, društvo pa sestavljata še dve glasbeni zasedbi: otroški zborček in skupina Mali miški za otroke, ki še obiskujejo vrtec. Mlajši zasedbi sta v sodelovanju z openskimi gledališkimi skupinami v počastitev štiridesetletnice društva v preteklih mesecih že pripravili poseben projekt, ki so ga med drugim uspešno predstavili tudi na festivalu amaterskih dramskih skupin v Mavhinjah: muzikal Zvezde pomladi.
Zvezde pomladi je tudi naslov večera, s katerim bo Vesela pomlad slavnostno obeležila svojo visoko obletnico v petek, 6. septembra 2019. Na proslavi, ki jo je režirala Jelena Sitar, bodo sodelovali tako sedanji kot nekdanji pevci Vesele pomladi.
Osrednji del zborovskega programa bodo oblikovala dekleta mladinske vokalne skupine Vesela pomlad, ki jo že od leta 2010 vodi Andreja Štucin Cergol. Skupina se bo predstavila z zelo raznolikim izborom iz svojega repertoarja, ki obsega tako slovenske kot tuje avtorje. V svoj program so dekleta vključila tudi nekatere skladbe, ki so jih v preteklem letu naštudirala pod vodstvom priznanih tujih strokovnjakov, kot sta angleški skladatelj in dirigent Bob Chilcott ter nizozemska koreografinja Panda van Proosdij. Z mladinsko vokalno skupino bodo pri delu programa sodelovali tudi nekdanji pevci Vesele pomladi različnih generacij in razni instrumentalisti.
Organizatorji večera pripravljajo še nekaj prav posebnih presenečenj, ki jih bodo razkrili šele na dogodku, torej v petek, 6. septembra, ob 20. uri, pod šotorom v parku Finžgarjevega doma na Opčinah, kamor so vsi bralci in bralke seveda toplo vabljeni.

30.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!