Klemen Miklavič na obisku v Kulturnem centru Lojze Bratuž

Novogoriški župan Klemen Miklavič se je danes, torek, 28. julija, s kolesom pripeljal na obisk Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici. Pri glavnem vhodu sta ga sprejeli predsednica KCLB Franka Žgavec in predsednica ZSKP Franca Padovan, prisotni pa so bili številni predstavniki slovenskih društev in ustanov, ki imajo sedež v kulturnem središču, in tudi tistih, ki delujejo pod okriljem Zveze slovenske katoliške prosvete. Franka Žgavec je županu na kratko opisala zgodovino in delovanje kulturnega centra. Župan si je ogledal veliko dvorano, ki je sicer zdaj odprta le ob slabem vremenu in za petkove koncerte društva Lipizer. Poletno dogajanje se je premaknilo na ploščad pred telovadnico, kjer so odborniki in člani ZSKP postavili velik šotor. Župan si je poleg poletnega prizorišča, na katerem poteka poletno središče ŠZ Olympia, ogledal tudi telovadnico športnega središča Mirko Špacapan. Tam mu je delovanje športnega združenja podrobno opisal športni direktor tega združenja Andrej Vogrič. Delegacija se je potem premaknila v prostore glasbene šole Emil Komel, kjer sta ravnateljica Alessandra Schettino in podpredsednik SCGV E. Komel Blaž Kerševan orisala delovanje, uspehe in načrte glasbene šole, ki zelo dobro povezuje obe Gorici. 

Župana je pozitivno presenetil “popoln center”, kot se je sam izrazil, ki res kakovostno oblikuje kulturno, socialno, glasbeno in športno dejavnost na Goriškem. Poudaril je pomen delovanja Slovencev v Italiji in skupnega prostora, enotnega urbanega, čezmejnega prostora, ki naj bi bilo vozlišče kulturnega ustvarjanja in življenja obeh Goric. To še toliko bolj v luči skupne kandidature za evropsko prestolnico kulture. Župan si želi to sodelovanje še nadgraditi in izboljšati, in to na vseh področjih. 

Na koncu so se prisotni zbrali v veliki dvorani, kjer so se predstavniki članic ZSKP zahvalili županu za obisk in se na kratko predstavili. /MČ

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme