Kjer glasba povezuje - 70 let SCGV Emil Komel

Osrednja proslava ob 70. obletnici SCGV Emil Komel

Po mnogih uspešnih dogodkih v sklopu 70-letnice delovanja Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel sledi osrednja proslava, s katero se bo obeležilo njeno dolgo in bogato tradicijo povezovanja ljudi preko glasbe. V nedeljo, 16. aprila ob 18.00 bo na sporedu slavnostni koncert, ki ga bodo sooblikovali učenci, profesorji šole ter pevci zborovske piramide Emil Komel.

Dogodek bodo obogatili nastopi učencev SCGV Emil Komel, od najmlajših, preko srednjih ter višjih razredov vse do profesionalnih glasbenikov, ki so se v mladih letih tu šolali. Na programu so tri klavirske skladbe in zadnjo bo predstavila gostja, nekdanja gojenka šole E. Komel v razredu prof. S. Gadijeva, Aleksandra Pavlović. Sledili bodo nastopi violinistov, v sklopu katerih bo kot profesionalni glasbenik nastopil Aleš Lavrenčič, ki je bil bivši gojenec šole E. Komel. Vlogo spremljave bo prevzel priložnostni orkester, ki ga sestavljajo sedanji in bivši gojenci, profesorji in sodelavci glasbene šole. Vodil jih bo prof. Mirko Ferlan in eno skladbo bo dirigiral prof. Hilarij Lavrenčič.
Na koncu bo zadonel še zborovski glas. Zapeli bodo združeni pevci vseh zborov, ki delujejo pod okriljem Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel. Sodelovali bodo tako otroški zbori, mladinski sestavi in mešani pevski zbor. Spremljavo bo obogatil priložnostni orkester in navdušil publiko z mogočnostjo zborovskega petja.

Osrednja proslava bo obogatena še s  krajšimi  videoposnetki o zgodovini in delovanju šole v 70. letih neprekinjenega delovanja.

Spored večera:

– Veronika Bandelj, – D. Kabalevsky: Variacije na slovaško narodno pesem

– Maria Eva Contento – J. Haydn: Koncert za klavir in orkester v D duru,Hob:XVIII:11 –  1.stavek (13 min.)

– Aleksandra Pavlović – L. van Beethoven:  Koncert za klavir in orkester v G duru, op. 58, št. 4 –  1. stavek

– Vita Prinčič – violina – N. Baklanova: Mazurka

– Makrina Quinzi – W. A. Mozart: Koncert za violino in orkester št. 3 v G duru, K. 216  –   1. stavek

– Aleš Lavrenčič – J. Brahms:  Koncert za violino in orkester  –   1. Stavek ( dirigent Hilarij Lavrenčič)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme