Kam in kdaj v market po hrano

V trenutni epidemiološki krizi se vsi sprašujemo, kako se lahko najbolj učinkovito branimo pred okužbo. Jasno je, da moramo upoštevati vse vsakodnevne higienske preventivne ukrepe in seveda prepovedi, ki jih določa zakonski odlok, po hrano v market pa lahko gremo.
Pri izbiri marketa in dneva oz. urnika, v katerem je najbolj priporočljivo, da zapustimo svoj dom in udobnost domačega divana, nam lahko pomaga aplikacija Google. Vsi morda ne poznamo dovolj dobro spletnih aplikacij, vendar se lahko potrpežljivo naučimo analizirati podatke, ki nam jih nudijo lokacijske storitve na mobilnih napravah uporabnikov. Google opazuje in analizira gnečo na ulicah, v javnih lokalih, trgovskih centrih, muzejih in celo v supermarketih. Dovolj je, da na brskalnik Google vtipkamo ime marketa in kraj, kamor želimo iti po hrano, in se nam bo desno na ekranu kmalu prikazal grafikon, iz katerega bo jasno razvidno, če je v tistem trenutku v prodajalni gneča ali sprejemljivo število kupcev. Iz grafikona lahko razberemo tudi, v katerih dnevih v tednu se največ ljudi odpravi v določeno trgovino in koliko časa povprečno zamudi za nakupe.
Raziskave dokazujejo, da je najboljši dan za nakupovanje sreda, saj na ta dan veliki supermarketi obnovijo svojo ponudbo proizvodov in posebno ugodne akcije. Potrošniki, ki ne morejo zapustiti doma oz. se nočejo nepotrebno izpostaviti možnosti okužbe, lahko hrano naročijo tudi na spletu, v spletnih prodajalnah najpomembnejših trgovskih verig in na spletnem portalu Amazon. Hrano in ostale proizvode v kratkem času neposredno dostavijo na dom.

Tudi Google nam lahko pomaga v obdobju koronavirusa

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme