“Kako do uspešne uporabe družbenih omrežij”

V petek, 21. junija, je v multimedijski dvorani Trgovskega doma v Gorici potekal niz predavanj o temi Kako do uspešne uporabe družbenih omrežij. Pobudo je za Krožek Anton Gregorčič organiziral mladi Alek Devetak, sicer študent ekonomije na univerzi Bocconi v Milanu, ki je tudi pripravil zanimivo analizo o stanju uporabe Facebooka, Instagrama, Twitterja, a tudi spleta na splošno, pri naših zamejskih kulturnih in športnih društvih, pevskih zborih, krovnih organizacijah in drugih ustanovah. Iz rezultatov njegove raziskave je bilo razvidno, da se za zdaj v naši sredini slabo oglašujejo in promovirajo dejavnosti, ki jih organizira slovenska narodna skupnost v Italiji.
Za njim je spregovorila Manca Korelc, mlada samostojna podjetnica, ki večjim slovenskim podjetjem pomaga pri spletnem oglaševanju. Poudarila je nekaj pravil, ki so osnovnega pomena, če želimo svojo dejavnost promovirati na današnjih družbenih omrežjih. Ta se med seboj razlikujejo po zasnovi, popularnosti in tipologiji uporabnikov, zato so nekatera primernejša za nekatere vidike oglaševanja, nekatera za druge. Podala je veliko primerov dobre prakse iz lastne izkušnje, kar je še dodatno popestrilo njen poseg.
Zadnja je nastopila Alenka Pahor Žvanut, vodja sektorja za vsebinski digitalni marketing v Slovenski turistični organizaciji (STO), ki se je navezala na predhodni predavanji in predstavila pomen digitalizacije v današnjem času, s posebnim poudarkom na promociji turizma, pri čemer se je zaustavila prav pri našem prostoru.
Moderna tematika je privabila raznoliko in kakovostno publiko, ki je dinamično interagirala s predavatelji.
Pobuda sodi v niz dogodkov v sklopu projekta Zastavimo skupne moči za skupne cilje, ki ga ob 10. obletnici smrti Mirka Špacapana finančno podpira Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina.
AL

Krožek Anton Gregorčič

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme