Kaj se dogaja v Mladinskem domu?

Prvi štirje meseci šolskega dela so že za nami. V Mladinskem domu smo se v tem prvem delu šolskega leta imeli zelo prijetno. Sedemnajst gojencev je v spremstvu vzgojiteljic Tanje in Nataše ter pomočnikov Nine, Andrejke, Mateja in Jasne pridno delalo.
Vsakodnevno rutino smo popestrili z že tradicionalnim mesečnim srečanjem ob filmu. V torek, 24. 11. 2014, smo se odpravili na obisk frančiškanskega samostana v Novi Gorici. Prijazna turistična vodička nam je razkazala cerkev, knjižnico in grobnico Burbonov. Povedala nam je veliko zanimivosti in naša mini “ekskurzija” se je izkazala za bolj zanimivo, kot so gojenci v začetku pričakovali.
Pričakovanje Božiča je vsem nam zelo pri srcu. Že v začetku decembra nas je razveselil sveti Miklavž, saj nam je prinesel veliko novih družabnih iger, vsakemu pa še nekaj sladkega za pod zob. Očitno smo bili res pridni!
Dne 17. 12. 2014 je bil na obisku v goriški pokrajini Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Ustavil se je tudi pri nas v Mladinskem domu in nam s svojo prisotnostjo popestril dan.
V Mladinskem domu pa smo v veselem decembru izvajali tudi božično delavnico, kjer je vsakdo lahko izdelal svetilko in božično voščilnico, s katero je lepe želje ponesel tudi domov.
Vrhunec decembrskih počitniških dni pa je bilo zimovanje. Skupina 12 otrok in 3 spremljevalcev je tri dni preživela v koči svetega Jožefa v Žabnicah. Narava nas je razveselila z izdatno količino snega, tako da smo v tem času lahko opazovali lepote zasnežene pokrajine, se pošteno nakepali, igrali različne igre v snegu, se skrivali med smrekami in na splošno zelo uživali. Pred odhodom domov smo se ustavili tudi na drsališču v Tablji in uživali tudi v tem zimskem športu.
Tudi božični prazniki, ki jih vsako leto s tako nestrpnostjo pričakujemo, so že minili. Zdaj pa nas čaka spet aktivno delo – kmalu bo konec prvega semestra in potruditi se je potrebno za čim boljše rezultate. Med počitnicami smo si napolnili “baterije” z novo energijo, ki nam bo zdaj pomagala pri novih podvigih.
Vsem želimo lepo in uspešno leto.
TA

Vpogled v pošolsko delo

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme