Jubilejna Zlata grla 2020

Ob koncu marca 2020 bo v Gorici potekala jubilejna, dvajseta revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla, ki jo organizirata Prosvetno društvo Vrh Sv. Mihaela in Združenje cerkvenih pevskih zborov Gorica. Dogodek bo zato praznično obarvan. Samo revijo bodo spremljali še drugi dogodki, ki se bodo vrstili od 27. do 29. marca 2020.

  • V petek, 27. marca, bo ob 20. uri v Gorici Koncert Zlatih, na katerem bodo nastopili odlični mladinski zbori iz Slovenije in Italije, ki so se s svojimi uspehi izkazali na državni in mednarodni ravni.
  • V soboto, 28. marca, bo Kulturni center Lojze Bratuž v Gorici prizorišče jubilejne 20. revije otroških in mladinskih pevskih zborov. Tekmovalnemu koncertu ob 15. uri bo sledil netekmovalni koncert ob 17.30. Na revijo se zbori lahko prijavijo do 22. februarja 2020.
  • V nedeljo, 29. marca, se bo praznovanje nadaljevalo ob 15. uri: na sporedu so delavnice s priznanimi zborovodji in pevskimi pedagogi, ki bodo s pevci raziskovali glasbeni svet tudi preko igre, giba in drugih izraznih govoric. Na delavnice, ki so namenjene osnovnošolskim in srednješolskim pevcem, se lahko prijavijo zbori ali posamezni pevci. Podrobne informacije o poteku delavnic bodo znane do konca januarja.

Tridnevno srečanje se bo sklenilo 29. marca ob 17.30 s prireditvijo, na kateri se bodo s skupnim petjem predstavili udeleženci delavnic. Sledilo bo praznovanje s posebnim presenečenjem.

20-zlata-grla-razpis

Gorica / Razpis 20. revije otroških in mladinskih pevskih zborov

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme