Jernej Šček gost na večeru z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine

Vljudno vabljeni na prvi letošnji večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. Tokrat se bo predstavil esejist, publicist, prevajalec in avtor knjige Kavarna Italija, tržaški Slovenec Jernej Šček. Svoja razmišljanja nam bo predstavil v torek, 16. januarja 2024, ob 18. uri na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (Erjavčeva 15, Ljubljana).

Pogovor z avtorjem bo vodila državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.

Jernej Šček je bil rojen v Trstu in prihaja iz tržaškega Krasa. Maturiral je na Družboslovnem liceju Antona Martina Slomška v Trstu, na dodiplomski stopnji diplomiral iz Kulturnih študijev in antropologije na Fakulteti za humanistične študije v Kopru, leta 2014 pa magistriral iz Filozofskih ved na Oddelku za humanistične študije Univerze v Trstu. Poučuje filozofijo in zgodovino na liceju Franceta Prešerna s slovenskim učnim jezikom v Trstu, pogodbeno predava na Oddelku za humanistične vede Univerze v Trstu, je doktorand Sociologije kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Izobraževal se je na Mémorial de la Shoah v Parizu (2015) in Berlinu (2017). Objavlja znanstvene, strokovne in poljudne članke v slovenskih in tujih revijah, prevaja in piše strokovna in znanstvena dela ter nastopa. Jernej Šček je član številnih strokovnih in kulturnih združenj: sodeluje s Slovensko matico, Fundacijo Poti miru v Posočju/Walk of Peace, Slovenskim raziskovalnim inštitutom (SLORI) iz Trsta, Založništvom tržaškega tiska, Skladom Mitja Čuk in z mednarodno filozofsko pobudo Misliti več/Pensare di più. Občasno objavlja v Planinskem vestniku, Primorskem dnevniku in drugem tisku. Vrsto let je kot voditelj in avtor radijskih oddaj sodeloval z Deželnim sedežem RAI v Trstu. Knjiga Kavarna Italija pa je zbirka kolumn, ki jih je spisal za Sobotno prilogo časopisa Delo. (Vir: Obrazi slovenskih pokrajin)

V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme