Javno srečanje v Šempolaju

Piše: APE

V sredo, 18. maja 2022, se je kandidat za župana občine Devin – Nabrežina Igor Gabrovec skupaj s predstavniki Združene ekipe in drugih strank srečal s prebivalci Šempolaja, da bi se pogovoril o stanju vasi in drugih problematikah. 

Predstavniki vseh strank, ki podpirajo Igorja Gabrovca, so se odločili, da bodo obiskali prebivalce posameznih vasi občine in prisluhnili njihovim predlogom in kritikam, je povedala Elena Legiša (SKP). Pomembno je namreč ponovno ustvariti stalno sodelovanje z vaščani, je poudaril Massimo Veronese (DS). Vsak član združene koalicije ima globoke korenine na našem območju in dobro pozna vse težave in prednosti, je še dodal Veronese. 

Kandidat za župana Igor Gabrovec je povedal, da bodo do volitev, ki bodo 12. junija, organizirali še številna javna srečanja, na katerih bodo obravnavali težave raznih kategorij in področij. Upravnopolitični program temelji na sedmih ciljih, ki zadevajo vsakdanje življenje devinsko – nabrežinske občine. Program Zveza z občani predvideva tudi izboljšanje delovanja birokratskega aparata občine, saj se že vrsto let občani obračajo na občinske urade večkrat brez odgovora, je še dodal Gabrovec. V prejšnjih petih letih se situacija na našem območju ni izboljšala, morda poslabšala. Številne problematike, kot so ločeno zbiranje odpadkov, povišanje davkov, upravljanje Sesljanskega zaliva, nabrežinski trg in upravljanje zelenja, so bile preložene na nedoločen čas. Poskrbeti je treba za rešitev teh težav, seveda pa tudi za obogatitev in rast občine, je še izjavil Igor Gabrovec. 

Igor Gabrovec se bo danes ob 19. uri v prostorih kmetije Fruške Borisa Pernarčiča srečal s prebivalci Medjevasi in Štivana. V petek, 20. maja, bo ob 18. uri v Grudnovi rojstni hiši v Nabrežini potekala okrogla miza o priložnostih na turističnem področju; na njej bodo sodelovali različni izvedenci in podjetniki s tega sektorja. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme