Janševa vlada nadaljuje z delom

Fotografije: STA

Potem ko je vlada Janeza Janše v ponedeljek uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici, bo danes nadaljevala z običajnim delom.

Premier Janez Janša ob ponedeljkovem večernem glasovanju o konstruktivni nezaupnici ni bil prisoten v dvorani DZ. Po glasovanju pa je na Twitterju zapisal, da je za vladno ekipo še en naporen dan priprav na dve redni tedenski seji vlade. Na Facebooku pa je še dodal, da vlada vabi vse poslanske skupine k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije. “Ne gradimo na zamerah, dovolj je prostora za vse in vsi se lahko prepoznamo v barvah Slovenije,” je pozval.

Konstruktivno nezaupnico je v ponedeljek, 15. febrarja predlagalo 11 poslancev iz petih opozicijskih poslanskih skupin LMŠ, SD, Levice, DeSUS in SAB. Premier Janez Janša je v odgovoru predlagateljem konstruktivne nezaupnice ocenil, da zapravljajo čas in denar davkoplačevalcev. Predlagateljem pa je očital nagajanje in navedel, da zaradi seje nastaja zastoj pri delu vlade. Obenem je izrazil prepričanje, da je aktualna vlada naredila bistveno več od prejšnje, in to v bistveno krajšem času in težjih pogojih pandemije.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme