Izšla je 71. številka tednika Domovina

Predsedniške volitve: Komu gre zmaga

Zdi se, da še noben nelevičarski kandidat ni bil tako blizu predsedniški palači, kot je Anže Logar. V prvem krogu je namreč suvereno zmagal, v svojo zmago trdno verjame, nagovarja pa desnosredinske, sredinske in celo leve volivce. Protikandidatka Nataša Pirc Musar z velikim premoženjem verige podjetij iz davčnih oaz pa od sebe ne odvrača samo sredinskih volivcev, ki vedno odločijo volitve, ampak celo prepričane levičarje. Njeno edino upanje so ankete, ki pa v Sloveniji že pregovorno javnega mnenja ne samo merijo, ampak ga še bolj ustvarjajo,” je v uvodniku zapisal urednik Tino Mamić.

V temi tedna boste izvedeli vse, kar morate vedeti o finalu letošnjih predsedniških volitev.

*****

Slovenska levica je predsedniško kampanjo gradila na trditvi, da je Pirc Musarjeva kandidatka tranzicijskega kapitala. 

*****

Intervju z Attilo Bartakovičem, porabskim Slovencem, direktorjem Radia Monošter: Prihodnost je v tem, da mladi ostanejo v Porabju. –  Madžarska država nas podpira. Podpira nas finančno in tudi drugače. – Ko se Slovenija decentralizira, pridobimo tudi mi, ki živimo na drugi strani meje. – Morda smo številčno res najmanjša manjšina, toda kulturno in vsebinsko smo zelo bogati. – Skupaj delamo za eno stvar in prihodnost je svetla.

Naš bralec Marko Klopčič je z nami delil svojo izkušnjo uporabe sončne elektrarne v članku Kaj sem ugotovil po štirih letih uporabe sončne elektrarne. Njegov zapis je izpostavil tudi širši problem sončnih elektrarn, na katerega opozarjajo strokovnjaki za energetiko, s katerimi govorimo na Domovini (denimo mag. Leon Valenčič in dr. Rafael Mihelič). Gre za distribucijo oziroma natančneje neustrezno in neprilagojeno distribucijsko omrežje, vzdrževanje ustrezne napetosti v omrežju in shranjevanje energije,” pišemo v komentarju uredništva.

Luka Svetina piše o tem Koliko bo Golobov kadrovski cunami stal slovenske davkoplačevalce.

Gregor Čušin se je tokrat pošalil ob sliki Walterja Battissa Gospod Ikar, predvidevam:

“Videla je, da leži na tleh. V njej se je – kljub populističnemu feminističnemu pogledu na svet, ki ga je prostodušno in precej bojevito rada razglašala vsepovsod – zganila prvinska ženska narava, ki je – o, kako jo je bilo kasneje, ko je reflektirala in analizirala dogodek, sram pred samo sabo – vendarle nežna, celo materinska, in je ležala pokopana globoko pod sloji pudra, šminke in agitpropovskega besednjaka.

Vse to in še več v 71. številki Domovine, ki izide v četrtek, 10. novembra.

Celoletna naročnina stane 129 € (v trafiki 148,80 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,10 €.

Jesenska akcijska cena celoletne digitalne naročnine: 99 € 69,30 €.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme