Izšla je 65. številka Domovine

Cene hrane in drugih nujnih potrebščin še vedno letijo v neboprihaja zima in z njo vse dražje ogrevanje, cene na trgu nepremičnin so neugodne za nakup stanovanja … Pišemo o tem, kako se na zaostrene ekonomske razmere odziva slovenska vlada.
V Temi tedna smo zato prečesali njene poteze na področju blaženja vsesplošne draginje.
Pišemo, kako bo Golobova vlada izdatno povečanje proračunske porabe, ki jo je ostro kritiziral Fiskalni svet in bo po rebalansu proračuna samo v naslednjih štirih mesecih prinesla 1,7 milijarde minusa v državnem proračunu, skušala blažiti z dvigom nekaterih davkov, ki bodo prizadeli večino delovnega prebivalstva.

*****
Državo so nam prevzeli sinovi in vnuki ljudi, ki jim v življenju ni bilo treba ustvariti nič, sinovi permisivne vzgoje, njim pripada vse, čeprav ljudje okrog njih nimajo za kruh.

*****

Predstavljamo tudi odziv svetovno uspešnega znanstvenika in podjetnika dr. Aleša Štrancarja, ki pravi, da člani aktualne vlade njegovega “zaupanja niso imeli že pred volitvami, sedaj ga imajo še bistveno manj. Državo so nam prevzeli sinovi in vnuki ljudi, ki jim v življenju ni bilo treba ustvariti nič, sinovi permisivne vzgoje, njim pripada vse, čeprav ljudje okrog njih nimajo za kruh.”
Brali boste tudi o slovenskem “nagonu kupovati po ugodni ceni”. Milena Miklavčič razmišlja o spletnem portalu Naša super hrana, pristopu trgovcev do oglaševanja ter o tem, ali se letanje od trgovine do trgovine dejansko izplača. “V Slovencih je nagon po kupovati po ugodni ceni razvit bolj, kot si lahko predstavljamo. Še tistim, ki prekladajo milijone, se kar samo zasmeje, če naletijo na takšne in drugačne popuste!” hudomušno zapiše.
Rok Čakš se v komentarju sprašuje o ceni, ki jo bo Slovenija plačala zaradi krize srednjih let svojega premiera. Piše o njegovi politiki “kadar ne poljubljam otrok, jim kradem lizike, a obenem si puščam opcije odprte,” ter o namerah, ki se skrivajo za njegovo energetsko politiko.
Pred letošnjim pohodom za življenje se je Andreja Barat pogovarjala s koordinatorko Urško Cankar Soares. “Dejstvo je, da če otrok nima mame, mu mama manjka, če nima očeta, mu pa manjka oče. To so pač dejstva. Ja, kot družba moramo sprejeti vse te mavrične družine, ne moremo pa reči, da je to sedaj standard. Mi moramo povedati resnico,” je med drugim povedala.
Ukrajini se vojne razmere vse bolj zaostrujejoRuski predsednik na eni strani razglaša splošno mobilizacijo in grozi uporabo jedrskega orožja, na drugi strani pa državljani niso več popolnoma tiho, piše Rok Frelih.
Politika se spreminja tudi v Italiji, saj je na parlamentarnih volitvah zmagala desnosredinska politična opcija s stranko Bratje Italije na čelu. Andrej Černe predstavlja, kakšna je politika bodoče premierke Giorgie Meloni.
Urban Šifrar je zbral podatke o največjem bumu katoliškega organiziranja: povojnih taboriščih slovenskih beguncev v Avstriji in Italiji med letoma 1945 in 1950.
Luka Svetina piše o »črnem račku« slovenske energetike oz. o tem, zakaj kljub nameri o zapiranju TEŠ 6, tega v energetski krizi še kako potrebujemo.
Zgodnja jesen je in zato zadnji čas za trgatev. Na eni od njih so se Tinu Mamiću utrnile zanimive misli, ki jih je prelil v kolumno.
Vse to in še več v 65. številki Domovine, ki izide v četrtek, 29. septembra.

Naročila pa tudi na spletu: https://www.iskreni.net/trgovina/domovina-narocnina/

Celoletna naročnina stane 129 € (v trafiki 148,80 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,10 €. Poletna cena celoletne digitalne naročnine: 58,80 € namesto 99 €!
Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme