Izšla je 37. številka tednika Domovina

Na naslovnici je tudi napis Domovina v ukrajinščini: Батьківщина.

Vroča tema, obravnavana v časniku, je prav vojna v Ukrajini. Rusija rine svet v vojno. V tedniku so povzetek vojnega dogajanja do sedaj in komentarji, ki so jih napisali Peter Merše, Rok Frelih, Jakob Vid Zupančič, Andrej Fink. Intervju s poznavalcem ukrajinskega dogajanja, ki je že bil objavljen na spletu, so aktualizirali. Aleš Maver je med drugim povedal: “Ukrajina bo ruski Vietnam”.

Dodatne naročniške vsebine v Domovini 37 so: članek o ruski invaziji na Ukrajino, ki ga je napisal Tino Mamić; kolumna Tina Mamića Jezus, uživalec alkohola; že omenjeni posodobljen intervju z Alešem Maverjem, članek Andraža Arka o zgodovini filma ter o prvih pasijonskih filmih, pa še: karikatura Borisa Oblaka Igranje po rusko; uvodnik odgovornega urednika Tina Mamića; medijski sosedi: povzetek 3 izbranih člankov; foto tedna; Čivkarija: Tino Mamić za vas vsak teden izbira najboljše tvite tedna. V tedniku Domovina je še članek s Požareporta – Rusi prihajajo. Klemen Ban priporoča odlično slovensko oddajo na YouTubu, Nataša Konc Lorenzutti pa knjigo. Gregor Čušin se je tokrat v rubriki Slikovito pogovarjal s harlekinom. S Selmo Bizjak bodo bralci pripravljali postni ragu iz leče. Poskrbljeno je tudi za razvedrilo: križanka, 2 sudokuja, anagram in dopolnjevanka. V Domovini je še politična poezija: Brani Mirnik je avtor pesmi Učitelj Tofsi. Svit Podgoršek je napisal prispevek Tazadnja: Putin se ne drži rokov.

V “iskrenih vsebinah” bodo bralci izvedeli vse, kar morajo vedeti o energetskih vavčerjih ter višjih otroških dodatkih in socialnih transferjih. Mojca Belcl Magdič se je z Romanom Globokarjem pogovarjala o etičnih dilemah, povezanih s samomorom s pomočjo, ter o pomenu psihološkega spremljanja na smrt bolnih. Janja Grilc odgovarja na vprašanje bralke, ki ima težavo s tem, da si njen mož želi spolnih odnosov vsak dan. Članek o prvi manekenki Victoria’s Secret z Downovim sindromom. Postna akcija 2022.

Vse to in še veliko drugih vsebin bodo bralci našli v novi številki tednika Domovina, ki je izšel v četrtek, 3. marca 2022. 68 barvnih strani na policah prodajaln časopisov čaka, da jih bralci prelistajo. Še bolje pa je, pravijo pri tedniku, da bralce Domovina počaka kar v domačem nabiralniku.

Naročila so možna tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 129 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 3,1 evra.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme