Inovativen Coding Duck!

Piše: SD

Inovitiven Coding Duck!

Gorica /Alek Devetak, Manuel Lupoli in Guglielmo Frati so odprli podjetje

Alek Devetak iz Podgore je s prijateljima Manuelom Lupolijem in Guglielmom Fratijem ustvaril nov inovativni startup, Coding Duck, in ustanovil podjetje Coding Duck s.r.l. To ponuja italijanskim podjetjem programiranje spletnih platform in mobilnih aplikacij; podjetnikom in strokovnjakom nudi temelje, da si lahko ustvarijo kakovostno in profesionalno spletno stran, tudi če nimajo sredstev ali znanja, da bi jo uresničili. Poleg oblikovanja programske opreme podjetje nudi digitalizacijo – za kar je veliko finančnih sredstev iz sklada Recovery fund. To je le eden izmed projektov, ki jih je izvedla skupina mladih; lani so npr. ustvarili iskalnik za brise (www.dovefareiltampone.it) in portal za lastnike restavracij v Gorici, RiGo. Nadalje so hoteli ustanoviti podjetje, ki ponuja digitalizacijo. Tako je nastalo Coding Duck s.r.l. s sedežem v Sovodnjah. Da je to “inovativen” startup, pomeni, da država priznava, da ima visoko stopnjo inovativnosti, saj temelji na tehnologijah kodiranja, kot sta blockchain in machine learning.
Alek pravi, da so za logotip podjetja izbrali račko, ker “pri kodiranju obstaja tehnika, da ko se trudiš pri posebno zahtevnem delu, razlagaš potek dela neki izmišljeni živali, v kulturi programiranja je to ponavadi račka. To pomaga programerju, da sam razume, če je to, kar dela, učinkovito in logično.”
“Povpraševanje za storitve, ki jih ponuja Coding Duck, so že številne in iz vse Italije, prva stranka je iz Apulije. Smo res zadovoljni”, pravi Alek. Glede na to, da je Alekov oče računovodja, so se trije odločili, da bi lahko sodelovali z njim, da bi stranki nudili servis na 360 stopinj. Idej jim ne primanjkuje in s tem zadnjim podvigom so si gotovo postavili trdno osnovo za prihodnje projekte.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme