Igor Svab potrjen za predsednika

Redni občni zbor Glasbene matice je letos potekal v četrtek, 11. maja, v Gorici v Tumovi dvorani KBcentra. Igor Svab je v imenu Glasbene matice pozdravil vse prisotne in nato podal predsedniško poročilo, v katerem se je zahvalil odboru ob zapadlosti triletnega mandata; obenem se je predvsem zahvalil bivši predsednici Mileni Padovan, ki mu je pred dobrim letom prepustila predsedniško mesto. 

Ravnatelj Manuel Figheli je podrobno opisal delovanje šole Glasbena matice v FJK, podal poročilo koncertne dejavnosti in prebral poročila skupin, ki delujejo pod okriljem GM, to so Harmonikarski orkester Sinthesy 4, zbor Jacobus Gallus in mini otroški pevski zbor Glasbene matice. Poročilo komornega zbora Chamber choir Vikra pa je podala pevka Jasna Gornik. 

Sledili so pozdravi gostov: Ksenija Dobrila, predsednica SKGZ-ja, Marko Černic za SSO in Tomaž Simčič za Slovensko prosveto.
Odobritvi obračuna 2022 in proračuna 2023 je sledila razrešnica staremu odboru in volitev novega. Novi odbor sestavljajo: za Tržaško Jasna Gornik, Milena Padovan, Barbara Rudolf, Igor Svab, Jernej Šček in Mojca Šiškovič, za Goriško Marisa Pelesson, Massimo Sbarbaro in Danjel Vidmar, za Videmsko pa Davide Clodig in Andrea Trusgnach. V nadzorni odbor so bili izvojeni Jana Legisa, Valentina Pahor in Rodolfo Pobega, razsodišče sestavljajo Janko Ban, Viviana Gruden in Nataša Paulin.

Večer se je zaklučil s presenečenjem dolgoletni predsednici Mileni Padovan. V imenu šole in ustanove se ji je Igor Svab ponovno zahvalil za dolgoletno funkcijo in jo obdaril z listom življenja – unikat Oskarja Kogoja.

Novoizvoljeni odbor je na prvi seji, 16. maja 2023, potrdil Igorja Svaba za predsednika, Davida Clodiga za podpredsednika in Jasno Gornik za tajnico.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme