Hodeča razstava stylingov rabljenih oblačil na dan brez nakupov

Ekologi brez meja

Evropski teden zmanjševanja odpadkov in dan brez nakupov, ki bo 27. novembra 2021, bodo izvajalci projekta Obleka naredi človeka obeležili s hodečo razstavo stylingov rabljenih oblačil, ki so jih prispevale sledilke in podpornice projekta.

Pravična trgovina Slovenija, Ekologi brez meja in Focus, društvo za sonaraven razvoj so jeseni organizirali natečaj za najbolj izvirno kombinacijo rabljenih oblačil oz. oblačil iz druge roke. Devet najboljših so fotografirali in pripravili spletno razstavo, ki bo ob dnevu brez nakupov zaživela tudi na ljubljanskih ulicah. Vodje projekta iz posameznih organizacij se bodo med 10. in 12. uro sprehodile z natisnjenimi fotografijami in mimoidoče ozaveščale o problematiki hitre mode in hiperpotrošništvu, ki ga naslavlja dan brez nakupov.

Poleg slovenskega dneva v rabljenih oblačilih, ki so ga prvič obeležili 23. aprila letos, je to še ena akcija organizacij, ki si prizadevajo za okolju in ljudem prijazno modo, s katero želijo spodbuditi ponovno uporabo oblačil. Raziskava, ki je bila opravljena v sklopu projekta, je namreč pokazala, da delež prodaje rabljenih oblačil v primerjavi z nakupom novih znaša le 0,62 %.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme