Gregor in Silvija v gosteh v Doberdobu

Večer v spomin na Franko Ferletič

Slovensko stalno gledališče in Slovensko katoliško društvo Hrast vabita na ogled otroške predstave Gregor in Silvija, ki bo v torek, 23. novembra, ob 19. uri v župnijski dvorani v Doberdobu. Večer bo posvečen spominu na doberdobsko kulturno delavko Franko Ferletič ob 30. obletnici njene smrti.

Predstavo, ki bo prihodnji teden v Doberdobu, so v SSG premierno uprizorili pred poldrugim mesecem. Gregor in Silvija je otroški muzikal za dva igralca, prosto povzet po zgodbi Michaela Colemana in Tima Warnesa. Romantična zgodba neuslišane ljubezni dveh goril, ki ne znata sprejeti lastnega telesa, in njuno neposrečeno zasledovanje lepotnih modelov vodi v humorne situacije in v dramatično preziranje tega, kar je obema najbolj pomembno. Muzikal se skozi privlačne in prepoznavne pop motive na lahkoten način pošali iz aktualnih teženj, od influencerjev do nedosegljivih lepotnih modelov in lažnega idealiziranja minljivih mitov. Gregor in Silvija sta v produkciji SSG zaživela v režiji Jasmin Kovic, ki je poskrbela tudi za besedilo, sceno in kostume.

Večer bo posvečen doberdobski kulturni delavki Franki Ferletič, ki je prav v okviru SKD Hrast veliko svoje ustvarjalne moči posvetila najmlajšim. Zaposlena je bila na Radiu Trst A, pred tem tudi v SSG. Njena ustvarjalna žilica pa je v krogu domačega društva na dan prišla predvsem pri delu z otroki. Bila je režiserka in avtorica številnih gledaliških igric za najmlajše, ki so nastajale namensko, najpogosteje ob miklavževanjih.

Večer bo potekal ob spoštovanju protipandemičnih ukrepov.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme