Goriški župan voščil ob dnevu slovenske kulture

“Vsi smo sinovi ozemlja, kateremu pripadamo. Smo sinovi italijanske kulture, furlanske kulture in seveda slovenske kulture, zato pozdravljamo jutrišnji dan slovenske kulture in začetek odštevanja časa, ki nas loči od GO 2025”, tako je danes povedal goriški župan Ziberna na začetku zasedanja goriškega občinskega sveta. Omenil je še, da Slovenci 8. februarja vsako leto proslavljamo Dan slovenske kulture, ki je vezan na izjemno kulturno delo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in pristavil, da je to pomemben dan tudi za italijansko kulturo, saj se je istega dne leta 1888 rodil pesnik in pisatelj Giuseppe Ungaretti.

Stranka Slovenska skupnost pozdravlja taka dejanja, ki na isto raven postavljajo kulture mesta Gorice in dveh sosednjih držav. Ravno zaradi zaradi sodelovanja, ki se je po vstopu samostojne Slovenije v Evropsko unijo razvilo med Gorico in Novo Gorico, sta obe mesti uspešno kandidirali za evropsko prestolnico kulture v letu 2025.

Slovenska skupnost upa, da bo ravno ta čas, ki nas še loči do slovesnega začetka Evropske prestolnice kulture 8. februarja 2025, čas v katerem bo prisotnost treh goriških kultur vse bolj opazna in vidna v mestu.

Goriško pokrajinsko tajništvo Slovenske skupnosti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme