Aktualno

Goriški kvestor na obisku v Števerjanu

Goriški kvestor na obisku v Števerjanu

Dr. Paolo Gropuzzo je bil na Občini, kjer se je pogovarjal z županjo Franco Padovan, podžupanom Marjanom Drufovko in odbornico Martino Valentincic

Novi kvestor goriške pokrajine dr. Paolo Gropuzzo je bil danes, 30. avgusta, na obisku pri županji Franci Padovan v občinski hiši v Števerjanu. Tam sta ga poleg županje sprejela tudi podžupan Marjan Drufovka in odbornica Martina Valentincic. Kvestor si je ogledal prostore in na krajšem sestanku s predstavniki pobliže spoznal realnost, bogato delovanje in težave števerjanske občine. Županja mu je podrobno orisala, kako poteka življenje v mali občini, s posebnim poudarkom na šolstvu ter bogati kulturni in kmetijski dejavnosti. Obrazložila je težave, ki jih ima občina predvsem z osebjem, saj v tem trenutku ni osebja v tehničnem in matičnem uradu. 

Dr. Paolo Gropuzzo je pozorno poslušal in razumel situacijo, kot kvestorja pa ga je posebno zanimala varnost pri številnih pobudah, ki jih prirejajo v Števerjanu, kot npr. Festival in Likof. Županja ga je takoj umirila, saj mu je naštela vse postopke in vse varnostne ukrepe, ki jih namenjajo omenjenim dogodkom. Franca Padovan je med drugim predsednica ZSKP ter odgovorna v Slovenski vasi na Okusih ob meji in je zato na to zelo pripravljena. 

 Zelo spodbudno je kvestor dejal, da je rad redno seznanjen z delovanjem občin in morebitnimi težavami. Prepričan je, da je sodelovanje bistvenega pomena in lahko prepreči marsikatero nevšečnost.

30.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!