Gonilo so jim vrednote: sodelovanje, vključevanje in zvestoba idealom

Piše: Kat

Kandidati SSk in liste Tommasi sindaco župan

V soboto, 18. maja, so se v osmici Salomon v Rupi predstavili sovodenjski županski kandidat Kristian Tommasi ter kandidati list Slovenska skupnost in Tommasi sindaco župan. Po uvodnem pozdravu Martine Šolc, tajnice sovodenjske sekcije SSk, je besedo prevzel kandidat, ki je tudi sedanji načelnik svetniške skupine Korenine in bodočnost v sovodenjskem občinskem svetu, kjer opravlja že tretji mandat.

Tommasi je iz Sovodenj ob Soči in stanuje na Vrhu Sv. Mihaela, zaposlen pa je v goriški občinski upravi, kjer si je prav gotovo nabral veliko izkušenj. Kandidira za župana Občine Sovodnje ob Soči s podporo svoje stranke (SSk) in liste Tommasi sindaco župan. “Že dvajset let sem v politiki,” je dejal pred navzočimi, podporniki in prijatelji, “odločil sem se, da kandidiram, ker bi rad svoje znanje izkoristil za razvoj občine Sovodnje ob Soči in dobrobit vseh občanov, celotne skupnosti.”

Tommasi je predstavil svojo ekipo. Na listi Slovenske skupnosti kandidirajo: Martina Šolc, Avguštin Devetak, Gemma Kovic, Andrej Cevdek, Roberta Visintin, Mariano Cernic, Andrej Čavdek in David Černic. Listo Tommasi sindaco župan pa sestavljajo Pietro Brumat, Martina Fajt, Luca Castellan, Neva Petejan, Denis Cotič, Manuel Frandoli, Manuela Piani in Enzo Tomasini. Vsakemu od kandidatov je še posebno pri srcu določena tematika, naj bo to razvoj turizma na ozemlju sovodenjske občine, izboljšanje socialnih in zdravstvenih storitev, razvoj in obstoj slovenskega šolstva ali pomoč posameznim organizacijam, ki delujejo v občini. Vsak od njih je sprejel kandidaturo, ker je prepričan, da pomeni politika delati za skupno dobro, in ker “Kristian Tommasi je odličen kandidat, ki bo znal prinesti novosti v sovodenjsko občino”. Kandidati so si enotni v spoznanju, da potrebujejo Sovodnje ob Soči prevetritev občinske uprave.

Tommasi je opozoril, da osebe, ki sestavljajo listi, prihajajo iz vseh zaselkov občinskega ozemlja, “ki jih je sedanja uprava zanemarjala”, nadalje je predstavil tudi glavne točke svojega programa za občinske volitve. Zavzemal se bo za rešitev perečega problema odlagališča na Malnišču – “to je naša prioriteta”. Po njegovih besedah bodo ob podpori Dežele FJK po šestindvajsetih letih dokončno lahko uresničili bonifikacijo. Prizadeval si bo za ovrednotenje naravnih, arhitekturnih in zgodovinskih zakladov posameznih zaselkov v občini Sovodnje, v ta namen pa obljublja, da se bo z občani, ki stanujejo v Rupi, na Peči, Vrhu Sv. Mihaela in v Gabrjah, redno srečeval na t. i. “vaških posvetih” in prisluhnil njihovim predlogom – “naš namen je vključiti ljudi v delovanje občine”. “Nadaljevali bomo z uresničevanjem že začetih projektov in skušali pridobiti čim več sredstev iz raznih skladov, da bomo lahko ustvarili še marsikaj novega,” je obljubil županski kandidat.

Kandidaturo Kristiana Tommasija sta v Rupi javno podprla tudi deželni predsednik in podpredsednica SSk Damijan Terpin in Franca Padovan, sedanja županja Občine Števerjan ter edina slovenska kandidatka na evropskih volitvah v Italiji. “Vesel sem, ker so Sovodnje ponovno vstale z novo ekipo in novim navdušenjem,” je dejal Terpin, ki je prepričan, “da bomo zmagali”. Deželni predsednik SSk je županskemu kandidatu in ostalim kandidatom čestital ter spregovoril tudi o evropskih volitvah. Dejal je, da “Evropa ni tam daleč, Evropa je v vsaki vasi, vsak dan vpliva na naše življenje”, ter predstavil Franco Padovan, kandidatko SSk na listi dolgoletne zaveznice, Južnotirolske ljudske stranke (SVP). Franca Padovan je zelo počaščena, da jo je SSk predlagala za evropske volitve, v Števerjanu končuje tretji županski mandat. Navzočim je priznala, da je bila to izkušnja, ki jo je neizmerno obogatila, sovodenjskim kandidatom pa je svetovala, naj poslušajo ozemlje, naj bodo v stiku z ljudmi, naj jim bo občina “druga družina” in naj še naprej verjamejo v svoje ideale.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme