Gledališče na obisku

Miroslav Košuta / Tadej Pišek
MEDVED Z MIŠKO NA RAMI
v sredo, 20. maja, ob 18.00

REŽISER Tadej Pišek
Scenograf Tadej Pišek
Glasba Marjan Peternel
Inspicient Marko Škabar
IGRA Vanja Korenč

V sredo, 20. maja od 18.ure bo spletni sklop predstav za otroke Gledališče na obisku pozdravil svoje številne, male gledalce s prisrčno zgodbo o prijateljstvu Medved z miško na rami. Sodelovanje Slovenskega stalnega gledališča in Narodne in študijske knjižnice se bo zaključilo v znamenju umetnosti Miroslava Košute, ki je navdihnila tudi režiserja Tadeja Piška, avtorja te uspešne predstave, v kateri igra Vanja Korenč.
Pišek je črpal iz pesniškega opusa tržaškega pisatelja, pesnika in Prešernovega nagrajenca in je prepletal izvirne verze z novimi. Medved z miško na rami je poetična predstava, polna simpatičnih lutkovnih in igranih domislic, ki govori o osamljenemu medvedu in žalostni miški, z njima pa o pomenu prijateljstva.
Režiser, ki podpisuje tudi priredbo in sceno, je o tej predstavi in zamisli povedal: “Pesmi Miroslava Košute kar kličejo po uprizoritvenem mediju. Zaradi njihove ritmičnosti in povedne iskrivosti pa so tudi velik navdih za glasbeno obdelavo. Ker pa so pesmi, sicer enotnega cikla, med seboj le delno povezane, sem jih sam vtkal v rimano besedilo, ki zaokroži pesmi v celoto. Vrhunski skladatelj Marjan Peternel, s katerim podpisujeva že šesti skupni projekt, pa je zgodbo o Medvedu z miško na rami opremil z glasbo in tako je nastal majhen kabaret za najmlajšo publiko.”

povezava:

 

Pet srečanj za otroke - SSG in NŠK

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme