Goriška

Glasbeno-gastronomski dogodek

Glasbeno-gastronomski dogodek

Gorica / Koncert v palači Lanthieri

Res poseben glasbeno-gastronomski dogodek je bil Koncert z aperitivom, ki so ga 27. oktobra v sugestivni dvorani palače Lanthieri v Gorici sooblikovali Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža, fantovska skupina Devin-Nabrežina in glasbeniki Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel.
Večer v organizaciji krožka Anton Gregorčič je zbrani publiki ponudil raznovrstne glasbene točke, hkrati pa tudi dobrote različnih okusov domačih proizvajalcev: torej dvojni užitek ob lepi glasbi in dobri hrani, saj “kakovost in estetika gresta z roko v roki v glasbeni in enogastronomski umetnosti”, je med drugim povedala Nika Devetak, ki je prireditev lepo povezovala v slovenščini in italijanščini.
Srečanje sta s Chopinovim Nokturnom v cis molu uvedli violinistka Sara Gorkič in pianistka Eva Dolinšek. Žensko je bil obarvan tudi nastop DVS Bodeča Neža, ki je pod vodstvom Mateje Černic ponudil, kot vselej, izvrstne izvedbe pesmi Giovannija Pierluigija da Palestrine, Roberta Schumanna, Edwarda MacDowella, Marija Kogoja in Tadeje Vulc. Fantovska skupina Devin-Nabrežina, ki obstaja le dve leti, se je z dirigentom Mirkom Ferlanom predstavila s pesmimi Benjamina Ipavca, Hrabroslava Volariča in Vasilija Mirka ter s himno ljubezni in prijateljstvu Vive l’amour.
Medtem ko so dekleta začela nositi poslušalcem kozarce z izbranimi vini, je začela igrati jazz skupina Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel. Mladi, a zelo uigrani in nadarjeni jazz glasbeniki, kitarist Gabriel Gardenal, basist Daniele Sentieri in pianist oz. tolkalist Francesco Sentieri, so izvedli skladbe Dorhama, Parkerja, Montgomeryja in legendarnega Gillespieja.
Večer se je v bližnji sobani nadaljeval z degustacijo, ki jo je pripravilo društvo Autoktona, odlično kavo pa je ponudilo podjetje Goriziana Caffe’. Prireditelji so se za gostoljubnost seveda toplo zahvalili grofici Carolini Lanthieri.

Slike

08.11.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!