Glasbene matineje v SSG

Davide Tomasetig

Bach in jazzovski jezik

nedelja, 6. marec, ob 11.00

Velika dvorana SSG

 

Glasbena matica in Slovensko stalno gledališče sta združila moči pri treh zaporednih matinejah v Veliki dvorani tržaškega Kulturnega doma, ki vsak teden ponujajo med seboj zelo različna umetniška doživetja.

Po virtuoznosti violinistke, ki je prejšnji teden odprla mini niz Glasbenih matinej, bo v nedeljo, 6. marca ob 11.00 na sporedu klavirski recital. Protagonist bo eklektični glasbenik Davide Tomasetig, snov koncerta pa njegova diplomska naloga. Naslov matineje je »Bach in jazzovska govorica«, saj ponuja originalen pogled na skladbe nemškega baročnega mojstra s priredbami, ki jih je izvajalec ustvaril na osnovi sodobnejših ritmičnih in harmonskih pristopov.

Tomasetig bo pred začetkom koncerta predstavil program in zamisel s krajšim uvodom, nakar bodo gledalci poslušali izbor preludijev in koralov, a tudi izvirno skladbo beneškega pianista. Projekt je nastal, ko je Tomasetig študiral na videmskem konservatoriju, kjer je delil z mentorjem Glaucom Venierom ljubezen do Bachove glasbe in do jazzovske govorice.

Davide Tomasetig je obiskal šolo Glasbene matice v Špetru in je diplomiral iz klavirja, klasične kitare in jazz klavirja. Vsestranski glasbenik in profesor glasbe se ukvarja tako s klasično kot z lahko glasbo. Je član več bendov, v katerih igra na klavir, klaviature, kitaro in bas kitaro. Ukvarja se tudi z zborovskim petjem kot vodja mešanega pevskega zbora Rečan iz Les in je korepetitor Barškega okteta.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme