Gianna Nannini nadaljuje svojo “komorno” pot v Trstu

Piše: Davorin Devetak Fotografije: Simone Di Luca

Politeama Rossetti Italijanski tour v živo

Najbolj priljubljena italijanska rokerica, tako v domovini kot v Evropi, bo obiskala Trst v torek, 22. novembra 2022, ko bo ob 21. uri imela svojski koncert v gledališču Politeama Rossetti. Vstopnice za špektakel skrajne glasbe, nedoumnega glamurja in nalezljivega soula, v nizu “Gianna Nannini v teatru” in organizaciji Zenit srl, s sodelovanjem Dežele Furlanije Julijske krajine, PromoTurismo FVG in samega gledališča, so v prodaji na platformi Ticketone, na danih prodajnih mestih in tudi pri blagajni Rossettija. Informacije: www.azalea.it.

Namesto razbijaškega zvoka in efektov s koncertov po stadionih bosta v ospredju sugestivnost klavirja in edinstven romantični hrapav glas pevke, ki ju bo oplemenitil sound design nemškega glasbenika Christiana Lohra. Zvrstile se bodo najbolj znane pesmi iz štiridesetletne kariere enfant terrible evropske glasbene scene, ki se uvršča v vrhunce sodobnega avtorskega ženskega petja, v družbi Laurie Anderson in Nine Hagen. Mirni in obenem močni toni, sentimentalna mehkoba in energija so značilni za vsestranski performans rockerke, po rodu iz znane sienske družine proizvajalcev slaščic, sestre ravno tako skrajnega talenta, pilota formule 1 Alessandra.

Njena vitka, napol dekliška, napol trubadurska elegantna postava, njen gizdalinski videz mlade prestopnice, ki spominja na nepozabne Truffautove in Bressonove junakinje ali “svetnice” Dostojevskega, preoblečena v rockerske jeanse in črne usnjene jopiče, njen iskrivi nasmeh nas enostavno očarajo.

Gianna izvaja tokrat svoje “borbene” hite nekoliko drugače, v najbolj znanih italijanskih gledališčih. Leta 2022 je začela z razprodanimi “gledališkimi koncerti” doma, sledili so nastopi v Londonu, Luksemburgu, Parizu, Bruslju, nato angažirani izvirni glasbeni špektakel proti nasilju nad ženskami UNA. NESSUNA. CENTOMILA (Ena. Nobena. Stotisoča) v Reggio Emilii, kar 10 koncertov v Nemčiji, kjer glasbenica uživa izreden sloves že iz osemdedesetih let prejšnjega stoletja, zlasti med ženskimi oboževalkami, in spet v znanih italijanskih krajih, na poletnih festivalih …

V Trstu jo bomo poslušali z bendom, ki ga sestavljajo Davide Tagliapietra (glasbeno vodstvo in kitare), Milton McDonald (kitare), Francis Hylton (bas), Steve Barney (bobni), Isabella Corucci (vokalistka) in naše gore list, Tržičan Christian “Noochie” Rigano (klaviature), ki je tudi aranžer, producent in sodelavec Jovanottija, Elise, Tiziana Ferra, Marca Mengonija in drugih znanih italijanskih pevcev. Lahko bomo uživali ob legendarnih naslovih, kot so America, Bello e impossibile, Fotoromanza, I Maschi, Meravigliosa creatura, Sei nell’anima, in novejših, kot so La differenza, L’aria sta finendo, Motivo …

Opozarjamo še na koncerte, ki bodo v prihodnje v Rossettiju: 1. in 2. decembra bo nastopala Elisa, v novem letu, 30. januarja, Claudio Baglioni in 14. marca Ermal Meta. Za informacije in vstopnice: www.azalea.it.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme