FUSION REACTOR - plesno glasbeno doživetje v četrtek v SSG

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE – VEČERNI PROGRAM

Flota, zavod, Murska Sobota

& Kino Šiška

Žigan Krajnčan

FUSION REACTOR

plesno-glasbeni spektakel

četrtek, 18.april, ob 20.00 – Velika dvorana SSG

Plesno glasbeni spektakel bo v četrtek, 18. aprila ob 20.00 sklenil krog gostujočih abonmajskih predstav Slovenskega stalnega gledališča. Tokrat bo na sporedu avtorsko delo pevca, glasbenika, plesalca, koreografa in performerja Žigana Kranjčana z naslovom Fusion Reactor. Projekt konceptualno simbolizira spoj in kreativno reakcijo ljudi in idej na odru, kjer ustvarjalni stik pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije.

V plesnem koncertu z glasbo v živo se združujejo različni načini predstavljanja, od koncerta do performansa in plesne predstave. Avtor črpa navdih iz sodelovanja z izjemnimi posamezniki, vrhunskimi soustvarjalci ter verjame, da je tako sodelovanje predpogoj za razvoj posameznika, ki lahko z rastjo spreminja sebe in posledično tudi svet. Kot napoveduje že naslov, gre za projekt združevanja izrazov in slogov, v katerem Žigan Kranjčan potuje med številnimi žanri.

Ustvarjalec je o zamisli za to predstavo povedal: “Odkar sem v srednji šoli slišal za izraz Gesamtkunstwerk, me preganja misel, kaj je to danes in kaj meni pomeni celostno umetniško delo. Zame predstavlja ravnovesje med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med raggaejem in hip-hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. Med koncertom, performansom in plesno predstavo. V tem vmesnem prostoru kar poka od kreativnosti. Ekipo, s katero se podajamo na to potovanje, sestavljajo izjemni posamezniki, vsak vrhunski na svojem področju, vsak mi je inspiracija.
Inspiracija za nenehen osebni razvoj in napredek, ker svet lahko spremenimo, samo če spremenimo sebe
.”  

 Trailer predstave: https://vimeo.com/769379708?share=copy

 link do albuma Fusion Reactor: https://lnk.to/fusion_reactor

videospot »Oma desala«: https://youtu.be/lZfuzq7u_xU?si=QpvCBam8vgfCjfHb

 

Vokal, ples, glasba, koreografija, režija: Žigan Krajnčan

Glasbeniki: Marko Črnčec (klaviature, bobni, tolkala)

Miha Koren (bas)

Kristijan Krajnčan (bobni, violončelo)

Gostja: Sahareya (rap&dance)

Koreografija: Kristyna Peldova

Plesalci: Alexander Tesch, Anamarija Klajnšček, Alja Sedonja, Bor Prokofjev, Ian Hotko, Andraž Prokofjev, Kristyna Šajtošová,.

Spremljevalni vokali: Patricija Škof, Klara Klasinc, Nina Virant

Dramaturgija: Matic Starina

Lučno oblikovanje: Borut Bučinel

Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič

S podporo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Žigan Krajnčan (1995, Kranj) se je rodil v glasbi. Pri treh letih spoznava violino, pri štirih gledališče, kot osnovnošolec doda še nastopanje v dveh muzikalih in celovečernem filmu, med šolanjem na Umetniški gimnaziji Ljubljana, smer sodobni ples, pa že profesionalno sodeluje v gledališču, mjuziklih, glasbenih in sodobnoplesnih predstavah. Ob tem orje ledino freestyle, hip-hop in popping kulture na Slovenskem.
Kot koreograf in/ali svetovalec za gib pogosto sodeluje s priznanimi režiserji, kot avtonomni ustvarjalec pa se leta 2016 umetniško poveže z Gašperjem Kunškom, vodjem šole gibanja Urbana ScenaAlien Express, njuna prva produkcija, ima premiero že novembra 2016, zanjo dobita Nagrado Ksenije Hribar za najperspektivnejša plesalca, uspešno jo predstavita znotraj evropske plesne mreže Aerowaves in zmagujeta na koreografskih tekmovanjih, s strukturirano improvizacijo. Novembra 2017 sledi Chorus. Z obema nagrajenima plesnima produkcijama navdušujeta občinstvo Združenih držav, Kitajske in Evrope.
V samo nekaj letih profesionalne umetniške poti je Krajnčan režiral več predstav, koreografiral preko deset gledaliških, sodobno- in urbanoplesnih del, sodeloval kot plesalec/gibalec v več mednarodnih produkcijah in poučeval hip-hop, popping in kontaktno komunikacijo. Ustvarjalno razpet po vseh koncih sveta, razvija idejo integralnega ustvarjanja pri čemer vselej poudarja širjenje, zlitje, potiskanje žanrskih in stilnih meja.
V solo predstavi “Zlitje s samim seboj” umetnik raziskuje svojevrsten jezik povezovanja plesa in petja.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme