Fotografska razstava za srednjeveškim obzidjem Vipavskega Križa

Piše: TM

V krasni srednjeveški vasici Vipavski Križ je v petek, 19. 5. 2023, ob 19.00 v galeriji doma krajanov potekalo odprtje razstave nekaterih članov fotokluba Skupina 75 iz Števerjana. Prisotne je pozdravil gospod Harij Bat in predal besedo predsedniku fotografskega kluba Marku Vogriču, ki je na kratko opisal zgodovino kluba od ustanovitve leta 1975 do danes. Fotoklub sestavljajo slovensko in italijansko govoreči člani, razlikujejo se v starosti ter v tehniki fotografiranja, zato so razstavljene fotografije zanimive in drugačne, kajti vsak je po svoje pokazal lasten slog dojemanja fotografije. Vogrič je dodal, da se na tak način člani pomerijo z lastnimi sposobnostmi ter dajo novim članom navdiha in ideje, s katerimi se lahko preizkušajo in naučijo drugih tehnik fotografiranja, kar je pri fotografiji dodana vrednost.

Za glasbeno točko je poskrbel harmonikaš Glasbene matice Ivan Mucci iz razreda profesorja Aleksandra Ipavca in nam zaigral dve skladbi: Mala suita za harmoniko W. Newyja in Kitajski pregovor F. Fugazze.

Da predstavim še razstavljalce in njihova dela: Robert Strahinjić: Beneške maske, Enzo Tedeschi: Bassa Marea, Sandi Gorkič: Monumenti, Loredana Princic: Podnebne spremembe, Miran Vižintin: Looking for the exit, Marko Vogrič: Telo, Silvan Pittoli: Spomini, Lorella Klun: Venom in Annika (črna in bela mačka), Tamara Mizerit: Vipavske vedute, Tamara Puc: Zabrisani pogledi, Simon Zamar: Consumer, Simon Kovačič: Na pogorišču, Remo Cavedale: La sconfitta dell’Alcool in Il sogno di Oniro.

Po odprtju je sledilo druženje v grajski kleti z dobro vipavsko kapljico in prigrizkom v organizaciji Turističnega društva Vipavski Križ. Razstavo si bo mogoče ogledati do 11. junija 2023 v času odprtja trgovinice Darovi Vipavske (predvidoma od petka do nedelje od 12.00 do 19.00). Druge dni pa je ogled možen po predhodnem dogovoru na telefonski številki 041 421 927 (Harij) in 041 514 906 (Vida).

Preberi tudi

Primorska poje na Goriškem

Goriška

Leto treh jubilejev

Goriška

Leto treh jubilejev

03.02.2024
Pomemben zgodovinski dogodek!

Goriška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme