Festival Dan JSKD v Arboretumu

V soboto, 18. junija, se v Arboretumu Volčji Potok obeta velikopraznovanje ljubiteljske kulture, festival Dan JSKD, Dober dan. V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter soorganizaciji občine Kamnik in Arboretuma bo v znamenitem parku med 10. in 18. uro potekal razgiban program, ki bo osrediščil ljubiteljske dejavnosti in panoge, pa tudi slovensko kulinariko. Festival bo obenem tako družinski praznik kot dobrodelna prireditev, saj bo ob slavju prirejena tudi vseslovenska humanitarna akcija zbiranja sredstev za otroke, obolele za rakom. Ker dobrodelnosti ni brez vključenosti, so organizatorji vrata odprli prav vsem – vstop na prireditev bo namreč brezplačen.

Pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja in pod sloganom »Kjer dobrih ljudi kar mrgoli« se bodo torej 18. junija na številnih prizoriščih predstavili različni festivalski udeleženci, vse od gasilcev do reševalcev, od plesalcev do lutkarjev, do izraza pa bodo v kulinaričnih kotičkih prišli tudi gastronomi in z njimi, seveda, gurmani. Program festivala Dan JSKD, Dober dan, ki letos poteka prvič, je podrobneje predstavljen TUKAJ.

Več o programu si lahko ogledate na spletni strani https://www.festival-doberdan.si/program

Prireditev Dan JSKD, Dober dan bo z vrhunskim programom sicer zaključila Teden ljubiteljske kulture, ideja zanjo pa se je po besedah direktorja JSKD Damjana Damjanoviča porodila predvsem iz želje, da bi povečali prepoznavnost JSKD tako znotraj kot zunaj Slovenije.

V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otroku z rakom poteka vseslovenska humanitarna akcija zbiranja sredstev za otroke obolele za rakom. Prispevate lahko s SMS–donacijo na številko 1919, s ključno besedo DAN5 (pet evrov) ali DAN10 (deset evrov).

Ob obeleževanju ljubiteljske kulture in njenega pomena sta se zdeli prirediteljem pomembni tudi ozaveščenost in dobrodelnost, zato so se povezali z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom ter organizirali dobrodelno akcijo, ki poteka že od sredine maja. Malim onkološkim bolnikom lahko na številko 1919 donirate 5 ali 10 evrov (s pripisoma DAN5 ali DAN10). Zbrana sredstva bodo po besedah predstavnice ustanove Maje Babnik namenjena za nabavo medicinske opreme in denarno pomoč otrokom in družinam, ki se v času zdravljenja znajdejo v stiski. »Staršem iz oddaljenih krajev pa omogočamo, da v času zdravljenja lahko bivajo blizu bolnišnice v stanovanju, ki ga daje brezplačno v najem Stanovanjski sklad RS, in v stanovanju, ki ga je Ustanovi zapustila pokojna gledališka igralka Mila Kačič.«

Vljudno vabljeni

VSTOP PROST

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme