Fantovščina

Kulturni do Gorica / Druga predstava Komigo

V torek, 28. marca 2023, ob 20.30 bo v Kulturnem domu v Gorici (ul, Brass 20), druga predstava 20. trijezičnega festivala komičnega gledališča Komigo 2023. Na sporedu bo komedija Fantovščina, v režiji Dejana Batoćanina in izvedbi SiTi Teatra iz Ljubljane. V glavnih vlogah nastopajo Žan Papič, Gašper Bergant in Sašo Stare.

Kratka vsebina. Leta divjaštva so za protagonisti. Sveži tridesetletniki, zreli najstniki in zeleni možje, za katerimi so leta divjaštva mimo in jim odgovornost močno trka na vrata, so primorani sprejeti življenjsko pomembne odločitve.

Hudomušni Sašo, navihani Žan in vedno črni Gašper. Gre za tri dokaj lepe mladeniče, genialce oziroma “loleke” povprečnega izgleda, ki poskušajo razumeti življenje okrog sebe. V predstavi Fantovščina bodo delili fantastične nasvete za samske kot tudi za tiste, ki so že v zvezi. Ste se kdaj želeli smejati svoji propadajoči zvezi? Zdaj se lahko. “Najprej štalca, pol pa kravca?” Cene štalc so nedosegljive, kravce pa še ni. Čas je za prvo inventuro življenja.

Nič več žurk in ponočevanj. Punca, poroka, služba. Kredit. Nič več neuspelih poskusov.

Vstopnina: redna vstopnica 15,00 €; znižana (upokojenci, študenti, brezposelni) 10,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it.

Festival Komigo prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju s SNG Nova Gorica, Kulturnim domom Nova Gorica, Slovenskim stalnim gledališčem iz Trsta, z Glasbeno matico, z Glasbeno akademijo iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha, Pihalnim orkestrom Kras iz Doberdoba ter Društvom beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so občine Gorica, Nova Gorica (EPK 2025), Sovodnje ob Soči in Doberdob ter Slovensko kulturno gospodarska zveza. Finančno prispevajo Dežela FJK, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Fundacija Goriške hranilnice.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme