Facciamo luce sul teatro – Razsvetlimo gledališče

Tudi SSG se bo odzvalo na vsedržavni poziv

Tudi Slovensko stalno gledališče se bo v ponedeljek, 22. februarja udeležilo vsedržavne manifestacije društva U.N.I.T.A. “Facciamo luce sul teatro” (Razsvetlimo gledališče). Novonastalo združenje filmskih, gledaliških, avdiovizualnih umetnikov je pozvalo italijanska gledališča, naj opozorijo nase in na dolgotrajno zaprtje s simboličnim dejanjem. Od 19.30 do 21.30 bodo gledališča razsvetljena, kot da bi vabila občinstvo na predstave. Kdor bo želel, bo lahko pustil solidarnostno sporočilo, razmišljanje, preprosto misel v podporo sektorju, ki za razliko od večine ostalih ni doživel začasnega zaprtja ali omejitev, saj je že skoraj eno leto brezpogojno zamrznjen.

V nekaterih gledališčih bodo postavili točko za pisanje in podpisovanje, Slovensko stalno gledališče v Trstu pa se je odločilo za “virtualno mizico«”, saj bodo zainteresirani lahko napisali svoja sporočila na facebook stran SSG, kjer bo od 19.30 dalje vidna temu namenjena objava.

Društvo U.N.I.T.A. (Unione Nazionale Interpreti Teatro e Audiovisivo) je novo združenje, ki je nastalo iz želje velike skupine priznanih italijanskih igralcev (predsednica je Vittoria Puccini), da bi poklic igralca v Italiji pridobil večje dostojanstvo in zaščito na vseh področjih. Simbolično prižiganje luči v gledališčih naj bi v ponedeljek zvenelo kot prošnja, namenjena v prvi vrsti italijanski vladi in medijem, da bi se čim prej ukvarjali z vprašanjem zaprtih gledališč in z njihovim ponovnim odprtjem.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme