Evharistični blagoslov mesta s ploščadi pred svetiščem 

V četrtek, 2. aprila, je nadškof Giampaolo Crepaldi šel kot romar k svetišču na Vejni, da bi tam molil k Mariji in posvetil Marijinemu Brezmadežnemu srcu škofijo, mesto Trst in okolico ter vse prebivalce. To je storil, kot je sporočil preko spleta, zato, ker mu je veliko vernikov pisalo, če bi okrepili prošnje in molitev k Mariji. Nadškof je povabil vse vernike, naj zmolijo z njim rožni venec. Molitev je spremljala v živo televizijska postaja Telequattro. 

Tržaški škof je v prošnjah prosil za naše bolne in za hudo bolnega msgr. Evgena Ravignanija, za vse zdravnike, ki opravljajo dragoceno delo, za nesrečneže, ki nimajo doma, za zapornike, za starejše, ki so v teh časih zaskrbljeni in trpijo samoto, za Italijo, ki si želi miru in jasne prihodnosti, in za vse nas, da bi v teh časih dobili moč, pogum in tolažbo. 

Sledil je obred izročitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu našega Trsta, naše škofijske Cerkve in vseh tistih, ki so prizadeti zaradi hude pandemije: bolni in njihove družine, otroci brez šole in iger, delavci, ki so izgubili delo, in tisti, ki morajo delati v težkih razmerah, javne oblasti in vsi tisti, ki se čutijo izgubljene, revne in potrebne. Z zaupanjem se izročimo njej in jo prosimo, da nas poveže z Srcem Jezusovim, da nas bo potolažila njegova neizmerna ljubezen, ki nas varuje in rešuje. Ob tej posvetitvi naj gre posebna misel našim starejšim, ki so najbolj izpostavljeni, krhki in prestrašeni. Ta posvetitev je dejanje ljubezni do njih in izhaja iz dobrega in velikega srca, ki ga ima mesto Trst. 

“Marija, naša mati in kraljica, z upom smo prišli sem na Vejno, kjer nas čakaš z materinsko nežnostjo, da bi priporočili tvojemu srcu vse naše tesnobe in skrbi, ki jih prinaša ta virus. Pošlji nam tolažilno novico, da je Bog neskončna ljubezen. Marija, z bremenom velike žalosti prihajam k tebi s prošnjo, da bi sprejela naše pokojne v božji objem in da bi podpirala z božjo močjo vse bolne, zdravnike, bolničarke in vse tiste, ki se borijo s tem virusom. Sprejmi vse pod svoj plašč, ki naj bo naše varno zavetišče”, je sklenil nadškof. /MČ

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme