Aktualno

“Edina razumna odgovora pri soočanju z migracijami sta solidarnost in usmiljenje!” je dejal sveti oče.

“Edina razumna odgovora pri soočanju z migracijami sta solidarnost in usmiljenje!” je dejal sveti oče.

Papež Frančišek je danes v baziliki sv. Petra v Vatikanu daroval sveto mašo za begunce in migrante, ki so se je udeležili tudi ljudje, rešeni na morju. Po poročanju tiskovnih agencij je bil zelo kritičen do "brezplodne hinavščine" tistih, ki zavračajo begunce in migrante.

“Bog obsoja brezplodno hinavščino tistih, ki si ne želijo umazati rok in zavračajo tiste, ki imajo, tako kot mi, pravico do varnosti in dostojnih razmer za bivanje”, je med nagovorom vzkliknil sveti oče.

Hinavščina po papeževih  besedah gradi zidove, tako resnične kot virtualne, in ne mostov.

“Edina razumna odgovora pri soočanju z migracijami sta solidarnost in usmiljenje,” je poudaril sveti oče.

Maše se je udeležilo okoli 200 ljudi. Med njimi so bili ljudje, rešeni na morju, in predstavniki nevladnih organizacij, ki pomagajo migrantom. Migrantom je papež dejal, naj nadaljujejo po poti vključevanja v družbo, pri čemer naj spoštujejo kulturo in zakone držav, ki so jih sprejele.

Iz Vatikana so ta teden sporočili, da želijo s posebno mašo obeležiti peto obletnico papeževega obiska na italijanskem otoku Lampedusa, kamor prihajajo številni migranti. To je bilo prvo uradno potovanje papeža Frančiška, ki se v svojih izjavah pogosto zavzema za pravice migrantov.

06.07.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!