Dvolastnikom omogočen prehod slovensko-italijanske meje za nujna kmetijska opravila

Skladno z včeraj zvečer sprejetim vladnim odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni, ki ne velja  za dvolastnike, ki imajo svoja zemljišča na obeh straneh državne meje, bodo slednji z namenom opravljanja nujnih kmetijsko – poljedelskih opravil lahko prehajali mejo.

To po pojasnilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v praksi  pomeni, da lahko državljani RS, ki imajo kmetijsko zemljo v Italiji in obratno, državljani Italije (t. j. tudi slovenski zamejci), ki imajo kmetijsko zemljo v RS, prečkajo mejo, tako kot do sedaj – na maloobmejnih mejnih prehodih, na polju ipd. Izpolnjevati morajo zgolj pogoj, da je prehod nujen zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelskih opravil. Če bodo težave pri prehodu meje, državljane pozivajo, da naj se obrnejo na lokalni štab civilne zaščite ali policijo.

V Mestni občini Nova Gorica bo dvolastnikom omogočen prehod meje na nekdanjem dvolastniškem mejnem prehodu v Solkanu, seveda zgolj z namenom opravljanja nujnih, kmetijsko-poljedelskih opravil.

Da bi nam solastniki v Mestni občini Nova Gorica olajšali izvajanje odloka, jih lepo prosimo, da izpolnijo obrazec “Izjava o dvolastništvu”, ki je dostopen na spletni strani Mestne občine Nova Gorica v zavihku Koronavirus (www.nova-gorica.si). Izpolnjen obrazec naj čim prej pošljejo po pošti na naslov Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica.

Nova Gorica, 19. marec 2020

Povezava do obrazca:

https://nova-gorica.si/sporocila-za-javnost/2020031913203582

Mestna občina Nova Gorica / Sporočilo za javnost

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme